De Jong verwacht Ajax weer als concurrent: 'Strijd tussen PSV, Feyenoord en Ajax'

door Jesse ter Haar 54

Bron Eindhovens Dagblad

De Jong verwacht Ajax weer als concurrent: 'Strijd tussen PSV, Feyenoord en Ajax'

door Jesse ter Haar 54

Bron Eindhovens Dagblad

Luuk de Jong verwacht dat Ajax komend seizoen 'gewoon' weer een concurrent zal zijn voor PSV. Afgelopen seizoen werd de club uit Eindhoven zonder enige weerstand van de Amsterdammers kampioen, maar de spits rekent op een ander seizoen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'De transferperiode duurt nog lang, dus over favorieten praten heeft geen zin', vertelt de PSV'er in gesprek met het Eindhovens Dagblad. 'Als het bij Ajax weer gaat lopen, zijn zij gewoon weer een concurrent. Ik denk zelf dat het komend seizoen gewoon weer een strijd gaat worden tussen PSV, Feyenoord en Ajax.'

'Tegenstanders gaan zich wapenen tegen ons', weet de oud-international zeker. 'We moeten ons dus verder ontwikkelen in speelstijl en alles nog beter onder de knie krijgen. Daarvoor hebben we de komende periode alle tijd. Kampioen worden is moeilijk, proberen aan de top te blijven is een grote uitdaging. Beter presteren dan vorig seizoen zal enorm moeilijk worden.'

De voorsprong van PSV op Ajax bedroeg na afloop van het vorige seizoen maar liefst 35 punten. Waar de Eindhovenaren 91 punten behaalde, kwamen de Amsterdammers niet verder dan 56. Tussen beide clubs stonden Feyenoord, FC Twente en AZ nog. Ajax op zijn beurt, bleef als de nummer vijf van de ranglijst nummer zes NEC met drie punten voor. De vijfde plek leverde Ajax een plek in de tweede voorronde van de Europa League op.

Voorbereiding Ajax

Inmiddels is Ajax onder leiding van de nieuwe trainer Francesco Farioli begonnen aan de voorbereiding op het tweeluik met FK Vojvodina. Op donderdag 25 juli speelt Ajax eerst thuis tegen de Serviërs, terwijl een week later de return volgt.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur spelen de Amsterdammers hun eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan is PEC Zwolle de sparringpartner. Later volgen oefenduels met STVV, Rangers FC, Al Wasl en Olympiakos. De eerste competitiewedstrijd van de Amsterdammers is op zondag 11 augustus tegen sc Heerenveen.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.