De Jong onder vuur door optreden in El Clásico: 'Hij was zachter dan kauwgom'

door Terrence Riepma 11

Bron Spaanse media

De Jong onder vuur door optreden in El Clásico: 'Hij was zachter dan kauwgom'

door Terrence Riepma 11

Bron Spaanse media

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong heeft geen goede indruk gemaakt op de Spaanse media gedurende El Clásico. De middenvelder ging woensdagavond met FC Barcelona onderuit tegen Real Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup. Het optreden van de oud-Ajacied kan de dag na de 2-3 nederlaag rekenen op kritische geluiden.

'Hij was geen schim van zichzelf', schrijft Marca, dat De Jong beoordeelde met slechts één ster. 'Dat de trainer hem na de eerste helft besloot uit de ploeg te halen, viel volledig te begrijpen. Hij was nog zachter dan kauwgom', is de krant kritisch.

Mundo Deportivo was ook niet bepaald onder de indruk van de prestaties van De Jong, die net op tijd terugkeerde in de selectie van FC Barcelona na een spierblessure. 'Hij zag het duel aan zich voorbij gaan en was niet bij machte om een hoofdrol op te eisen', schijft het Spaanse medium.

De Jong kan stempel niet drukken op kwakkelend FC Barcelona

De Jong lag al vaker onder vuur in de Spaanse media dit seizoen. De middenvelder kan zijn stempel niet drukken op een kwakkelend elftal en zou volgens geruchten niet langer onaantastbaar zijn op transfergebied. Vooral vanwege financiële redenen zou FC Barcelona dan ook luisteren naar aanbiedingen voor de oud-speler van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.