De Jong krijgt staande ovatie in Camp Nou: 'Ik vond hem zeer goed en ben blij voor hem'

door Cristian de Jong 30

Bron Fabrizio Romano

De Jong krijgt staande ovatie in Camp Nou: 'Ik vond hem zeer goed en ben blij voor hem'

door Cristian de Jong 30

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong maakte afgelopen donderdag veel indruk bij zijn coach Xavi. De oud-Ajacied won met FC Barcelona van Villarreal met 3-0. De Jong scoorde zelf niet, maar wist wel de harten te stelen van veel fans.

De Jong mocht in de basis beginnen en stond op het middenveld naast Pedri en Gavi. Dit trio pakte goed uit. Niet alleen won De Jong met zijn ploeg het duel, ook had de Nederlander 95% passnauwkeurigheid. Daarnaast won de middenvelder al zijn duels op de grond en in de lucht.

Staande ovatie

Toen De Jong wegens vermoeidheid in de zeventigste minuut werd gewisseld, kreeg hij een staande ovatie van het publiek in Camp Nou. Ook werd zijn naam gescandeerd door de fans. Xavi, de hoofdtrainer van Barcelona, was ook erg te spreken over het spel van zijn speler. 'Hij heeft me overtuigd om centraal op het middenveld te spelen. Ik vond hem zeer goed en ik ben blij voor hem', zo valt te lezen op het twitteraccount van Fabrizio Romano.

De laatste tijd kan De Jong niet altijd rekenen op veel speeltijd. De Nederlander moest het vaak doen met invalbeurten. Tegen Real Madrid en tegen Villarreal mocht De Jong echter wel in de basis beginnen.

Verwacht jij dat Brian Brobbey tegen RKC Waalwijk wederom tot scoren komt? Zet in en ontvang 2,10 keer je inzet terug als de spits scoort!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.