De Boer wees Olympiakos af: 'Hoop dat hij snel weer een nieuwe club krijgt'

door Jesse ter Haar 90

Bron ESPN

De Boer wees Olympiakos af: 'Hoop dat hij snel weer een nieuwe club krijgt'

door Jesse ter Haar 90

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Frank de Boer heeft niet lang geleden een aanbieding om bij Olympiakos Piraeus aan te slag te gaan afgewezen, zo vertelt Hans Kraay jr. bij WK-Praat op ESPN. Het is behoorlijk stil rondom de voormalig succestrainer van Ajax, maar de aanbiedingen zijn er dus weldegelijk.

'Het is natuurlijk heel erg stil rondom Frank de Boer. Mensen denken: krijgt hij helemaal geen aanbiedingen meer?', begint de analist zijn verhaal, waarna hij meteen antwoord geeft op de vraag. 'Die krijgt hij zeker wel, maar daar koketteert hij niet mee. Hij heeft een half jaar geleden volmondig "nee" gezegd tegen Olympiakos Piraeus. Dat weet niemand.'

Hoe dan ook hoopt Kraay jr. dat De Boer snel weer op de voetbalvelden te vinden is. De verslaggever is de successen die de oefenmeester met Ajax beleefde immers niet vergeten. 'Ik hoop dat hij snel weer een nieuwe club krijgt. Hij heeft Ajax vier keer kampioen gemaakt, hè? Niet eens met het allerbeste elftal', stelt hij vast.

Collega Mark van Rijswijk heeft wel een idee voor een volgende job voor De Boer. FC Utrecht brak onlangs met Henk Fraser wegens een incident met Amin Younes op de training en dus is daar een vacature vrijgekomen. Hij is van mening dat de club er wellicht goed aan zou doen om eens bij De Boer aan te kloppen. 'Je haalt wel iemand van naam binnen. In dat opzicht past hij heel erg bij Utrecht.'

De Boer staat niet te trappelen

Onlangs liet de oud-Ajacied zich nog uit over zijn afwezigheid in de voetbalwereld. Hij gaf aan dat het 'geen seconde' begint te kriebelen om weer aan de slag te gaan, maar voegde daar ook aan toe: 'Ik weet zeker, als je me nu op het veld zet met een groep voetballers, dat ik na drie minuten enthousiast ben.' De Boer gaf verder aan vooral het negatieve sentiment dat vaak om het werk als voetbaltrainer heen hangt allesbehalve te missen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.