Conceiçao opgeroepen voor de nationale ploeg

door Robin Ridder 107

Bron AS

Conceiçao opgeroepen voor de nationale ploeg

door Robin Ridder 107

Bron AS

Laatst geüpdatet

Francisco Conceiçao is voor het eerst opgeroepen voor het Portugese elftal. De Ajax-huurling maakt deel uit van de 23-koppige selectie voor de oefenduels met Kroatië en de Faeröer Eilanden. Lorenzo Lucca is opgeroepen voor de nationale ploeg van Italië.

Conceiçao kon bij Ajax geen potten breken en werd verhuurd aan FC Porto. De 21-jarige vleugelaanvaller maakt inmiddels indruk in de Portugese competitie. Onder vader Sérgio Conceiçao was de jonge Portugees dit seizoen al goed voor drie goals en drie assists. Dat leverde Conceiçao een plek op in het nationale elftal van Portugal.

Vader Sérgio was blij voor zijn zoon. 'Ik kijk er hetzelfde naar als de andere spelers die op worden geroepen. João Mário werd ook opgeroepen, voor hem ben ik ook blij alsof hij mijn zoon is. Het zijn allemaal mijn kinderen.'

Eerder dit jaar werd bekend dat Ajax de Portugese aanvaller terug wilde halen. Volgens het huidige huurcontract zou dat een zeer lastige opgave zijn geweest, omdat er geen ontbindingsclausule is opgenomen in de huurovereenkomst..

Ajax en Porto kwamen een huurtransfer met optie tot koop overeen. Speelt Conceiçao in 25 wedstrijden minimaal 45 minuten, dan moet de Portugese club hem voor tien miljoen euro kopen. Conceiçao staat momenteel op achttien wedstrijden. FC Porto staat op dit moment met 55 punten op een derde plek in de Portugese competitie. Koploper Sporting Lissabon heeft 62 punten.

Lucca opgeroepen voor Italië

Lorenzo Lucca is opgeroepen voor Italië. De 23-jarige spits kwam niet uit de verf bij Ajax, maar doet het vrij aardig in de Serie A. Pisa verhuurt Lucca dit seizoen aan Udinese, waar hij is uitgegroeid tot basisspeler. Namens zijn tijdelijke werkgever kwam hij tot zeven doelpunten in 28 competitieduels.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.