Cillessen voorlopig derde keeper bij Oranje: 'Maar ik ga niet vervelend worden'

door Bart Veenstra 8

Bron ESPN

Cillessen voorlopig derde keeper bij Oranje: 'Maar ik ga niet vervelend worden'

door Bart Veenstra 8

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen is niet van plan 'vervelend' te gaan doen nu hij vooralsnog derde keeper is bij Oranje. De voormalig doelman van Ajax is terug bij Oranje en dat smaakt voor de keeper uiteraard naar meer.

Cillessen was in eerste instantie niet opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal, maar vanwege de blessure van PSV-goalie Joël Drommel mocht de doelman van Valencia zich alsnog melden op het KNVB-complex in Zeist. Van Gaal gaf wel aan dat Cillessen voorlopig derde doelman is. 'Ik heb vaker gehoord dat ik derde doelman ben', aldus Cillessen tegenover ESPN.

'Van Gaal zei ook dat het voorlopig is. Het staat niet vast en het is aan mij om te laten zien wat ik kan', vervolgt de goalie. 'Volgens mij neemt niemand genoegen met een reserverol. Maar ik ga niet vervelend worden, wat veel mensen over mij denken.'

Lange afwezigheid in Oranje

Vanwege blessureleed kwam Cillessen lange tijd niet in actie voor Oranje. Zijn laatste interland speelde hij vorig jaar oktober tegen Italië. In maart, toen Oranje verloor van Turkije, zat hij nog wel op de bank. 'Het was een heel onrustige periode, maar ik heb die afgesloten en ben blij dat ik hier weer mag zijn', zegt hij tegenover de NOS.

'Achteruit kijken heeft geen zin. Ik heb geen problemen met die staf gehad, maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. We kunnen er heel lang over praten, maar daar heb ik geen behoefte meer aan', aldus Cillessen, die altijd het gevoel heeft gehouden dat hij terug zou keren bij Oranje. 'Ook toen ik geblesseerd was. Ik heb geregeld contact gehad met Frans Hoek (keeperstrainer van Oranje, red.). Het is niet dat ik aan mijn lot ben overgelaten. Dit voelt goed en vertrouwd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties