Cillessen keert bij NEC terug op de Nederlandse velden

door Gino Haverkamp 45

Bron NEC

Cillessen keert bij NEC terug op de Nederlandse velden

door Gino Haverkamp 45

Bron NEC

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen is speler van NEC. De 33-jarige doelman heeft een contract getekend bij de club waar hij twaalf jaar geleden zijn profdebuut maakte en komt over van Valencia. NEC bevestigt de transfer via de officiële kanalen.

Cillessen, de afgelopen jaren geteisterd door blessureleed, mocht vertrekken bij Valencia en al snel waren er geruchten over een terugkeer op het oude nest. Dat oude nest bleek niet Ajax, maar NEC te zijn. De sluitpost tekent een contract voor drie seizoenen in Nijmegen.

'Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart', laat Cillessen weten. 'Maar ik ben nog niet klaar. N.E.C. is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen.'

Cillessen viel in en bleef bij NEC

In augustus 2010 maakte Cillessen zijn profdebuut bij NEC. Hij verving de geblesseerde Gabor Babos, maar behield zijn plek ook nadat de Hongaar hersteld was. Ajax raakte overtuigd en haalde Cillessen naar Amsterdam. Hij moest even wachten op zijn kans als eerste keeper, maar in het najaar van 2013 kreeg Cillessen de voorkeur boven Kenneth Vermeer.

Na drie seizoenen als eerste doelman, vertrok Cillessen aan het begin van het seizoen 2016/17 naar FC Barcelona. Daar keepte hij in drie jaar tijd een handjevol wedstrijden, waarna hij naar Valencia ging. Hij kwam voor die club vaker in actie, maar door blessures speelde hij nooit een vol seizoen. Cillessen is 63-voudig international van Nederland.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties