ChristenUnie en VVD willen antisemitisme bestrijden in voetbalstadions

door Cristian de Jong 22

Bron NOS

ChristenUnie en VVD willen antisemitisme bestrijden in voetbalstadions

door Cristian de Jong 22

Bron NOS

Laatst geüpdatet

ChristenUnie en VVD willen dat de KNVB antisemitisme en racisme hard gaat aanpakken in voetbalstadions, zo valt te lezen bij de NOS. De regeringspartijen praten hierbij over de associatie van Ajax met Joden. De partijen kwamen eerder al bij elkaar omdat ze van mening zijn dat de Joodse gemeenschap in Nederland onder druk staat.

'Zowel bij wedstrijden van Ajax als bij wedstrijden van andere voetbalclubs klinken er geregeld vaak kwetsende spreekkoren ten aanzien van Joden', schrijven de partijen. Kamerleden Segers en Ellian doen in de nota meerdere voorstellen om antisemitisme en racisme aan te pakken.

Segers en Elian willen daarom ook 'meer bewustwording rondom het Jodendom bij voetbalclubs en hun supporters'. Om dit aan te pakken moet er volgens hen daarom ook 'slimme technologie' worden toegepast. Ook moeten fans die zich niet aanpassen worden bestraft met een stadionverbod. Er moet namelijk 'actief worden ingezet op mentaliteitsverandering onder supporters'.

Naast het aanpakken van antisemitisme en racisme zou het Joodse leven moeten worden 'gekoesterd'. De partijen willen ook antisemitisme en racisme aanpakken buiten de sportwereld. Zo stellen ze dat ieder kind op school minimaal één ervaringsverhaal uit de Tweede Wereldoorlog moet horen op school.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.