Ceferin verrast en zwaait in 2027 af als voorzitter van de UEFA

door Jari Perridon 22

Bron Voetbal International

Ceferin verrast en zwaait in 2027 af als voorzitter van de UEFA

door Jari Perridon 22

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Aleksander Ceferin zal in 2027 aftreden als voorzitter van de UEFA, zo kondigt hij donderdag aan. Eerder op de dag kwam naar buiten dat het congres in Parijs hem toestemming verleende om op te gaan voor een nieuwe termijn, die zou aflopen in 2031, zo meldt Voetbal International.

'Ik ben van plan om in 2027 niet meer de strijd aan te gaan', zo zegt de baas van de UEFA. In 2016 werd Ceferin gekozen als opvolger van de geschorste Michel Platini. Afgelopen jaar werd Ceferin herkozen als voorzitter van de Europese voetbalbond.

Er werd verwacht dat de 56-jarige Sloveen in 2027 zou opgaan voor een nieuwe termijn. Tijdens het congres in Parijs kwam hij met het voorstel dat de maximale zittingsduur van drie termijnen geschrapt wordt, een regel die hij zelf in het leven had geroepen. Alleen de Engelse voetbalbond, de FA, stemde tegen dit voorstel. Uit protest tegen het in stemming brengen van dit voorstel stapte Zvonimir Boban eerder dit jaar al op als Chief of Football bij de UEFA.

Werkzaamheden Ceferin

Ceferin, die in 2016 Michael van Praag achter zich liet bij de verkiezing, heeft een aantal hectische jaren achter de rug. Onder zijn bewind is de Conference League ontstaan en zijn ook de eerste edities van de Nations League gespeeld. Daarnaast werd er een nieuwe opzet voor de Champions League bedacht. Die nieuwe opzet zal vanaf het seizoen 2024-2025 worden ingevoerd in het miljardenbal. In het voorjaar van 2021 verzette Ceferin zich nog heftig tegen de plannen voor de Super League, die er vooralsnog niet is gekomen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.