Buitenland: Kudus geeft belangrijke punten uit handen met Ghana

door Jesse ter Haar 3

Bron AS

Buitenland: Kudus geeft belangrijke punten uit handen met Ghana

door Jesse ter Haar 3

Bron AS

Laatst geüpdatet

Er wordt deze week weer volop gevoetbald op de Europese velden en Afrika Cup. Meerdere oud-spelers van Ajax komen in landen als Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Turkije weer in actie en Ajax Showtime houdt je op deze pagina op de hoogte!

Maandag 22 januari

In de Premier League speelde het Brighton & Hove Albion van Joël Veltman de wedstrijd tegen Wolves. De Nederlander is echter geblesseerd en stond niet op het wedstrijdformulier. Zonder de oud-Ajacied werd er doelpuntloos gelijkgespeeld. In Italië speelden Stanislav Lobotka en Davy Klaassen in de Super Cup de kraker met Napoli tegen Internazionale. Lobotka stond daadwerkelijk op het veld, terwijl Klaassen op de bank bleef zitten. Toch kon laatstgenoemde het laatst lachen, want Inter won met 0-1.

Daarnaast waren ex-Ajacieden Mohammed Kudus en Calvin Bassey maandagavond te zien tijdens de Afrika Cup. Kudus speelde met zijn land Ghana tegen Mozambique, maar wist het maandag niet te bolwerken. Ghana kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel en eindigde zodoende op de derde plek in de groep. Wel heeft het land nog kans om zich als een van de beste nummers drie te plaatsen voor de knock out-fase. Bassey speelde met Nigeria tegen Guinee-Bissau en wist wel te winnen. Het werd 0-1, waardoor Nigeria als nummer twee doorging naar de volgende ronde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.