Botman: 'Vind het een schandalige penalty'

door NickOoms 33

Bron ESPN

Bron ESPN

Sven Botman is het niet eens met de beslissing van de arbitrage om in de slotfase van het duel met Ajax (1-2 verlies) een penalty toe te kennen aan de Amsterdamse club. Nadat Dusan Tadić vanaf elfmeter binnenschoot, wist Ajax een aantal minuten later via Brian Brobbey het winnende doelpunt binnen te schieten.

Bij een stand van 1-0 ging Nicolás Tagliafico het zestienmetergebied in, hij zag Renato Sanches op zich afkomen en liet zich vallen. De VAR kwam er nog aan te pas, maar de scheidsrechter wees alsnog naar de penaltystip. 'Het was een schandalige beslissing', begint Botman tegenover ESPN. 'Hij (Sanches, red.) had niet eens de intentie om hem (Tagliafico, red.) te raken, maar gewoon om de bal te beschermen. Zoals je dat normaal ook op het middenveld doet. Ik vind het persoonlijk echt een schandalige penalty.'

Nadat Tadić vanaf elfmeter raak schoot, scoorde Brobbey enkele minuten later de 1-2. De 21-jarige verdediger baalt dan ook van het vertoonde spel aan de kant van Lille OSC. 'We hebben zeker niet ons beste spel gespeeld. Ik denk dat we Ajax te veel hebben laten voetballen. Onze tactiek is ook een beetje op de counter loeren, maar we willen de tegenstander vooral ook onder druk zetten. Daar kregen we geen grip op. We moeten zorgen dat we volgende week wel op ons best zijn. Dan maken we zeker nog een kans.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Sparta Rotterdam? Zet in en krijg 9,10 keer je inzet terug!