Botman: 'Je ziet dat Blind het expres doet' | Ajax Showtime

Botman: 'Je ziet dat Blind het expres doet'

door Finn Dekker 50

Botman: 'Je ziet dat Blind het expres doet'

door Finn Dekker 50

Laatst geüpdatet

Sven Botman vindt dat de arbitrage deels verantwoordelijk is voor de uitschakeling van Lille OSC in de Europa League. Ajax mocht wat dat betreft volgens de verdediger niet klagen. Maar de oud-Ajacied kijkt ook naar zichzelf en zijn ploeg als schuldigen.

'Het is zeker frustrerend', luidt zijn eerste reactie bij ESPN. 'Ik denk dat je recht hebt op meer, maar we hebben vorige week te veel weggegeven. Die twee goals doen nog steeds pijn', doelt Botman op de twee late treffers in Frankrijk van Ajax. 'We hebben toen niet ons eigen spel gespeeld. Dat nekt ons.'

In de heenwedstrijd kreeg Ajax volgens de verdediger een te makkelijke penalty. Donderdag had de eerste goal afgekeurd moeten worden, vindt Botman. Het talent werd bij een vrije trap geblokt door Daley Blind. 'Ik vond het genoeg voor een overtreding. Je ziet dat hij het expres doet. Het viel een beetje Ajax' kant op.' Blind vindt - net als de scheids - dat het een fair duel was.

De focus kan nu op de Ligue 1, waarin Lille aan kop gaat. Het is een schrale troost. 'We staan er goed voor, dus we gaan er zeker voor', besluit een zichtbaar teleurgestelde Botman.

Bron ESPN

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties