Blind over Botman: 'Hij liep tegen mij aan' | Ajax Showtime

Blind over Botman: 'Hij liep tegen mij aan'

door Finn Dekker 30

Blind over Botman: 'Hij liep tegen mij aan'

door Finn Dekker 30

Laatst geüpdatet

Daley Blind vindt dat hij geen overtreding maakte bij de openingsgoal van Ajax tegen Lille OSC. De Fransen wilden dat het doelpunt van Davy Klaassen werd afgekeurd, wegens een overtreding op Sven Botman van de routinier. De scheidsrechter ging daar, volgens Blind terecht, niet in mee.

'Volgens mij liep hij tegen mij aan. Ik ben vaak in de gym geweest de laatste tijd. Misschien is dat het', aldus Blind met een knipoog voor de camera van ESPN na afloop van het duel. 'Nee, volgens mij deed ik niet zoveel. Ik ving hem op en hij ging makkelijk naar de grond. De scheids heeft het goed gezien.'

Wat Blind vervolgens deed? 'Ik ben niet iemand die het daarna erin gaat wrijven', stelt de linkspoot, die tegen Lille als linksback geposteerd stond. Ajax won uiteindelijk met 2-1 van de Fransen en dus plaatsten de Amsterdammers zich voor de achtste finale van de Europa League.

Blind over linksback-positie

'Ik vind het wel leuk', stelt Blind als het over zijn 'nieuwe' positie gaat. 'Er worden weer andere dingen gevraagd. Het is ook belangrijk voor mij om op die positie te spelen, met het oog op het Nederlands elftal', besluit de mandekker, die in Oranje vaker op deze plek speelt.

Bron ESPN

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties