Bondscoach Montella krijgt 'een beetje hoofdpijn' van schorsingen bij Turkije

door Bart Veenstra 43

Bron Voetbal International

Bondscoach Montella krijgt 'een beetje hoofdpijn' van schorsingen bij Turkije

door Bart Veenstra 43

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Vincenzo Montella is niet blij met de schorsingen bij Turkije voor het kwartfinaleduel van het EK met Nederland. De Turken moeten Orkun Kökcü en Ismail Yüksek missen tegen Oranje omdat zij tegen Oostenrijk hun tweede gele kaart van het toernooi pakten. 'Een beetje hoofdpijn', luidt de reactie van de Italiaanse trainer.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Turkije moest tegen Oostenrijk Hakan Çalhanoğlu missen vanwege een schorsing en nu zijn Kökcü en Yüksek tegen een schorsing aangelopen. Montella kreeg de vraag of de schorsingen misschien een voordeel kunnen zijn, omdat de onzekerheid over hun vervangers de voorbereiding van Nederland moeilijker zou maken. 'Nou, ik krijg er eerder een beetje hoofdpijn van dan dat ik het een voordeel vind', zegt Montella, geciteerd door Voetbal International.

Turkije neemt revanche op Oostenrijk

De Turken wisten zich dinsdagavond ten koste van Oostenrijk te plaatsen voor de kwartfinale. In maart verloor Turkije nog met 6-1 van Oostenrijk en dus werd er op het EK revanche genomen. 'Dat was een vreselijke smet op mijn carrière', zegt Montella. 'Dus hier zat ik echt op te wachten, om deze duivel van mijn schouder te krijgen.'


De spelers van Turkije verdienen dan ook een groot compliment, zo oordeelt Montella. 'Niemand gaf op, iedereen heeft zijn ziel gegeven. Er was geloof en overtuiging en zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. Maar dit maakt me enorm trots. Vandaag zag ik het Turkse hart en dat is precies wat ik zo mooi vind aan dit land.'

Het duel tussen Oranje en Turkije wordt zaterdagavond om 21.00 uur gespeeld. De locatie voor deze wedstrijd is Berlijn. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de halve finale van het EK tegen of Engeland of Zwitserland. Nederland zelf won dinsdagavond met 3-0 van Roemenië. Ajacied Steven Bergwijn had in die wedstrijd een basisplaats, al werd hij in de rust gewisseld vanwege knieklachten.

Schorsing voor Demiral?

Mogelijk volgt er nog een schorsing bij Turkije. De UEFA is namelijk een onderzoek gestart naar het juichgebaar van Merih Demiral, zo meldt onder meer Voetbal International. De verdediger scoorde twee keer tegen Oostenrijk, maar baarde opzien vanwege zijn manier van juichen.

Na zijn tweede goal maakte Demiral een gebaar, wat voor opschudding heeft gezorgd. Dit zou gaan om de zogeheten 'Wolvengroet', een gebaar van de rechts-extremistische Ülkücü-beweging, beter bekend als de 'Grijze Wolven'.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.