Boilesen dacht na derde knieblessure aan stoppen: 'Duistere gedachten gehad'

door Jesse ter Haar 7

Bron Voetbal International

Boilesen dacht na derde knieblessure aan stoppen: 'Duistere gedachten gehad'

door Jesse ter Haar 7

Bron Voetbal International

Nicolai Boilesen heeft recent nagedacht over het stoppen als profvoetballer, zo vertelt hij - geciteerd door Voetbal International. De oud-Ajacied liep voor de derde keer in zijn carrière een zware blessure op en dat gaf hem een flinke knauw.

De linkspoot is momenteel 32 jaar oud en is herstellende van een zware knieblessure. Het is niet voor het eerst dat hij met iets dergelijks te maken krijgt, want tweemaal eerder moest hij enige tijd toekijken wegens een kwetsuur aan de knie. Momenteel heeft Boilesen nog een lange weg te gaan. Hij raakte in maart opnieuw geblesseerd en lijkt de rest van het kalenderjaar niet meer in actie te komen.

Om die reden heeft het stoppen met voetballen door zijn hoofd gespookt. 'Ik moet toegeven dat ik daarover heb nagedacht', geeft de Deense verdediger aan. 'Dat ik misschien gewoon moet zeggen: dit was het en bedankt voor deze tijd. Dat lijkt me ook normaal als je zo'n zware blessure oploopt en dit is voor mij al de derde keer, wat ook tragikomisch is. En ik ben ook al op een bepaalde leeftijd, dus sommigen zouden ongetwijfeld ook vinden dat het beter zou zijn om te stoppen.'

Uiteindelijk was het een vriend die Boilesen wist te overtuigen om nog verder te gaan als voetballer. 'Ik wilde niet meer. Hij overtuigde me dat ik het aan mezelf verplicht was om door te gaan. Aan dat jongetje dat op negenjarige leeftijd in zijn flat in Ballerup de droom had om profvoetballer te worden. Ik heb veel duistere gedachten gehad, maar uiteindelijk heb ik mijn schoenen niet aan de wilgen gehangen.'

Boilesen bij Ajax

Tussen 2011 en 2016 stond Boilesen onder contract bij Ajax. De linkspoot kwam tot 73 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdamse club en droeg zelfs de aanvoerdersband. Hierna, in de zomer van 2016, maakte hij de overstap naar FC Kopenhagen. Bij die club speelt de mandekker bijna acht jaar later nog altijd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.