Boilesen maximaal jaar uit de roulatie bij FC Kopenhagen door zware knieblessure

door Jon van Dam 14

Bron fck.dk

Boilesen maximaal jaar uit de roulatie bij FC Kopenhagen door zware knieblessure

door Jon van Dam 14

Bron fck.dk

Nicolai Boilesen heeft tijdens een oefenduel van zijn club FC Kopenhagen een zware knieblessure opgelopen, zo valt te lezen op de site van de Deense topclub. Het betreft een kruisbandblessure aan zijn rechterknie. De oud-Ajacied is maximaal één jaar uit de roulatie.

Boilesen liep de blessure woensdag op tijdens een een vriendschappelijk duel met Randers FC. Kort voor rust moest de ervaren speler van de Deense kampioen zich laten vervangen. Een scan wees donderdag uit dat de verdediger zo'n twaalf maanden vanaf de kant moet toekijken.

Trainer van FC Kopenhagen, Jacob Neestrup, kan het nieuws moeilijk bevatten. 'We kennen allemaal zijn ongelukkige geschiedenis met ernstige blessures die hem meerdere keren voor langere tijd hebben uitgeschakeld. Dit maakt het natuurlijk extra moeilijk voor hem, zijn teamgenoten en iedereen die Boile al jaren waardeert als een vaardige en geliefde FCK-speler', aldus de oefenmeester.

Boilesen kent lange blessure-historie

De 32-jarige Boilesen heeft in zijn voetbalcarrière al vaker te maken gehad met (knie)blessures. In zijn periode bij Ajax was hij al eens anderhalf jaar afwezig door een dijbeenblessure, terwijl het blessureleed hem ook in Denemarken niet bespaard bleef. Tijdens de seizoenen 2019/20 en 2022/23 stond de linksback annex centrumverdediger al grotendeels aan de kant met knieblessures. Boilesen staat nog tot medio 2025 onder contract bij FC Kopenhagen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.