Blind lijkt zich bij Oranje te moeten focussen op positie op het middenveld

door Bart Veenstra 19

Bron Voetbal International

Blind lijkt zich bij Oranje te moeten focussen op positie op het middenveld

door Bart Veenstra 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Daley Blind lijkt zich bij Oranje te moeten focussen op een positie op het middenveld. Dat blijkt uit de woorden van bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie na afloop van het gewonnen EK-kwalificatieduel met Gibraltar (3-0).

Blind begon in de afgelopen twee wedstrijden van het Nederlands elftal op de bank. Wel mocht hij tegen zowel Frankrijk als Gibraltar invallen. De voormalig speler van Ajax staat zodoende op 101 interlands, waarvan hij zijn laatste twee interlands speelde als middenvelder.

Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Gibraltar werd Koeman gevraagd of Blind zich bij Oranje moet richten op een positie op het middenveld. 'Op dit moment geef ik de voorkeur aan Nathan (Aké, red.) en Tyrell (Malacia, red.) op linksback. Bij Daley weet je: hij kan ook centraal achterin en op het middenveld spelen. Uiteindelijk kies ik daar de beste speler voor', aldus Koeman, die daarbij lijkt aan te geven dat Blind zich inderdaad zal moeten focussen voor een positie op het middenveld bij Oranje, geciteerd door Voetbal International.

Oranje in juni weer in actie tijdens Final Four van de Nations League

Voor het Nederlands elftal is de interlandperiode nu voorbij. In juni komt Oranje weer bij elkaar. Dan speelt het elftal van Koeman de Final Four van de Nations League. Voor Blind staat er in de komende periode veel op het spel. Met zijn club Bayern München wordt nog gestreden om drie prijzen en daarnaast is het nog onzeker of hij ook volgend seizoen bij de grootste club uit Duitsland zal spelen. Zijn contract bij Bayern loopt na dit seizoen af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.