'Blind heeft geen toekomst bij Bayern München; kans is 99,9% dat hij in de zomer vertrekt'

door NielsOpdam 112

Bron SPORT1

'Blind heeft geen toekomst bij Bayern München; kans is 99,9% dat hij in de zomer vertrekt'

door NielsOpdam 112

Bron SPORT1

Laatst geüpdatet

Daley Blind lijkt geen toekomst meer te hebben bij Bayern München, zo meldt Kerry Hau in Die Bayern-Woche, een podcast van SPORT1. Blind stapte begin dit jaar over naar de Duitse topclub, waar hij voornamelijk op de bank zit.

Volgens Hau is de kans 99,9% dat Blind in de zomer vertrekt bij Bayern München. Het contract van de oud-Ajacied loopt tot 30 juni 2023 en volgens de journalist is er geen optie om het contract te verlengen. Daarnaast is er vanuit Bayern ook geen intentie om Blind langer aan zich te binden. Daardoor mag de Oranje-international komende zomer transfervrij op zoek gaan naar een nieuwe club.

Blind vertrok na het WK 2022 bij Ajax en tekende transfervrij in München. In Amsterdam was de verdediger zijn basisplaats kwijtgeraakt en had hij een moeizame relatie met trainer Alfred Schreuder, die inmiddels ontslagen is. Bij Bayern München begon Blind tot nu toe slechts één keer in de basisopstelling. Dat was tijdens het uitduel met Borussia Mönchengladbach.

Tuchel maakt geen gebruik van Blind

Sinds de komst van de nieuwe trainer Thomas Tuchel komt Blind helemaal niet meer in actie, want Tuchel heeft sinds zijn komst bij Bayern nog geen gebruik gemaakt van de verdediger. In totaal speelde Blind vier wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij op 131 minuten uitkwam.

Denk jij dat Ajax wint op bezoek bij PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.