België rekent probleemloos af met Hongarije

door SJvanveen 69

LIVETOPIC | Dit is het livetopic voor de wedstrijden op het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk van zondag. Om 15.00 uur speelt gastland Frankrijk hun wedstrijd in de achtste finales tegen Ierland, om 18.00 uur zijn Duitsland en Slowakije aan de beurt en om 21.00 uur maken Hongarije en België uit wie er doorgaat naar de kwartfinales. Alle wedstrijden zijn te zien op NPO1.

15.00 uur: Frankrijk - Ierland (2-1)
De eerste helft begon spectaculair. Al na een kleine twee minuten veroorzaakte Paul Pogba een penalty, die Robbie Brady feilloos raak schoot voor Ierland. Hierna werd Frankrijk gevaarlijker, maar de Ieren kregen zelf ook kansen. Hugo Lloris stopte echter een mooie bal uit de hoek. Ook de doelman aan de overkant moest genoeg werk verrichten. Pogba was dichtbij de gelijkmaker met een geweldige vrije trap, maar Darren Randolph stond goed opgesteld. Ook Dimitri Payet, Antoine Griezmann en Oliver Giroud hadden hun vizier niet op scherp staan, waardoor de ruststand 0-1 voor de Ieren bleef.

In de tweede helft draaide Frankrijk de achterstand geheel om dankzij Griezmann. De Fransen waren de hele helft al de bovenliggende partij, nadat Didier Deschamps in de rust N'Golo Kanté had gewisseld voor Kingsley Coman. Na een klein uur kwam een voorzet van Bacary Sagna terecht bij Griezmann, die mooi binnenkopte. Een paar minuten later was het direct 2-1. Giroud zette op mooie wijze Griezmann alleen voor de keeper en laatstgenoemde faalde niet in de een-tegen-een. Toen Shane Duffy van Ierland nog een rode kaart kreeg, was het verzet van de Ieren verbroken. Frankrijk staat in de kwartfinale van het EK in eigen land.

Opstelling Frankrijk: Lloris; Sagna, Rami, Koscielny, Evra; Kanté (Coman 46'), Matuidi, Pogba; Payet, Griezmann, Giroud (Gignac 73').
Wissels Frankrijk: Mandanda, Costil, Jallet, Mangala, Digne, Umtiti, Cabaye, Schneiderlin, Sissoko, Coman, Gignac, Martial.

Opstelling Ierland: Randolph; Coleman, Duffy, Keogh, Ward; Hendrick, McClean (O' Shea 69'), McCarthy (Hoolahan 72'), Brady; Murphy (Walters 65'); Long.
Wissels Ierland: Westwood, Given, Christie, Clark, O' Shea, Whelan, McGeady, Meyler, Hoolahan, Quinn, Keane, Walters.

0-1 Robbie Brady pen. (3')
1-1 Antoine Griezmann (57')
2-1 Antoine Griezmann (61')

Rode kaart: Shane Duffy (Ierland 66')

18.00 uur: Duitsland - Slowakije (3-0)
Het duel tussen Duitsland en Slowakije is in een simpele overwinning voor de ploeg van Joachim Löw geëindigd. Jerome Boateng nam zijn ploeg in de achtste minuut al bij de hand. De sterke verdediger wist het net te vinden met een droge knal van afstand. Vervolgens volgden nog een aantal kansen voor onze oosterburen, echter schoten de Duitsers niet met scherp. Slowakije kreeg op haar beurt in de 40ste minuut nog een goede kans op de gelijkmaker. Echter bleek het passeren van Manuel Neuer een onmogelijke opgave. Een paar minuten later maakte Mario Gomez aan alle illusies een einde, de spits scoorde en stelde de overwinning voor Duitsland zo goed als zeker.

In de tweede helft namen de Duitsers duidelijk gas terug, echter volgden nog een aantal kansen waaruit Julian Draxler de 3-0 eindstand op het scorebord toverde. Door de winst van Duitsland op Slowakije is de ploeg zeker van een plek in de kwartfinales.

Opstelling Duitsland: Neuer; Kimmich, Boateng (Höwedes 72'), Hummels, Hector; Müller, Khedira (Schweinsteiger 76'), Özil, Kroos, Draxler (Podolski 72'); Gómez.
Wissels Duitsland: Mustafi, Höwedes, Schweinsteiger, Schürrle, Podolski, Leno, Can, Weigl, Tah, Götze, Sané, Ter Stegen.

Opstelling Slowakije: Kozácik; Pekarík, Skrtel, Durica, Gyömbér (Salata 84'); Hrosovsky, Skriniar, Hamsík; Kucka, Duris (Sestak 64'), Weiss (Gregus 46').
Wissels Slowakije: Mucha, Gregus, Duda, Sestak, Stoch, Nemec, Novota, Hubocan, Salata, Svento, Mak, Pecovsky.

1-0 Jerome Boateng (8')
2-0 Mario Gomez (42')
3-0 Julian Draxler (62')

21.00 uur: Hongarije - België (0-4)
België heeft aan de hand van de scorende Toby Alderweireld de volgende ronde van het EK bereikt. De verdediger kopte na een sterk begin van De Rode Duivels prachtig binnen en tekende voor de 0-1. Na de 0-1 bleven de Belgen niet stil zitten, zodoende crëerden onze zuiderburen verscheidene kansen en had het eigenlijk al 0-3 moeten staan in de rust.

De Belgen lieten dat echter na en kregen zodoende nog bijna de deksel op de neus, Hongarije werd kort na rust gevaarlijk en Thibaut Courtois moest een aantal keer reddend in actie komen om de ploeg van Marc Wilmots op voorsprong te houden. Ondanks de kansen wisten de Hongaren niet te scoren, daar slaagde België na 78 minuten wel in. Na de 0-2 was het verzet van het Hongaarse nationale elftal gebroken en liepen de Belgen nog uit tot 0-4.

Opstelling Hongarije: Kiraly; Lang, Guzmics, Juhasz (Bode 79'), Kadar; Nagy, Gera (Elek 46'); Dzsudzsak, Pinter (Nikolic 75'), Lovrencsics; Szalai.