Becker koos voor Sociedad: 'Uiteindelijk heb ik zoals altijd mijn hart gevolgd'

door Jari Perridon 3

Bron Voetbal International

Becker koos voor Sociedad: 'Uiteindelijk heb ik zoals altijd mijn hart gevolgd'

door Jari Perridon 3

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Sheraldo Becker kende geen twijfels toen hij in de winter koos voor een overstap naar Real Sociedad, waar hij een contract tekende voor tweeënhalf jaar. Na vierenhalf jaar in Berlijn vond de 28-jarige buitenspeler dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij geeft uitleg waarom hij heeft gekozen voor een avontuur in Baskenland

Halverwege januari werd bekend dat Becker de overstap ging maken naar Real Sociedad. Aangezien zijn contract bij Union Berlin komende zomer afliep, wist de Spaanse club hem te strikken voor een bedrag van naar verluidt drie miljoen euro. Er was ook interesse van een andere Spaanse club. Villareal bleek namelijk geïnteresseerd in de diensten van de Surinaamse international en in Duitsland werd Eintracht Frankfurt genoemd als een mogelijke bestemming voor de oud-Ajacied. Van de zomer werd er ook al gesproken over een vertrek van de buitenspeler naar de Premier League. Uiteindelijk koos hij voor het Real Sociedad van trainer Imanol Alguacil, dat zesde staat in La Liga en bovendien nog actief is in de achtste finales van de Champions league.

In een interview met het Baskische medium Naiz vertelt Becker waarom hij koos voor Real Sociedad, 'Ik had verschillende goede aanbiedingen, maar uiteindelijk heb ik zoals altijd mijn hart gevolgd,' Het uitzicht op voldoende speeltijd was voor hem een doorslaggevende factor, 'Ik had het gevoel dat La Real mij echt wilde. Ik had ook aanbiedingen uit Engeland, Frankrijk en Duitsland, maar ik dacht dat La Real de beste keuze voor mij was, ik kende geen twijfel', aldus de oud-Ajacied.

Becker geeft aan dat hij goed is opgevangen door zijn ploeggenoten. Bij zijn debuut tegen Celta de Vigo was hij gelijk trefzeker, een debuut waar iedere voetballer op hoopt. 'Iedereen heeft me heel goed geholpen, waardoor ik meteen goed kon spelen, dat was speciaal', vertelt hij over zijn debuut. Becker laat weten dat ook trainer Alguacil hem op weg heeft geholpen, maar hij merkt ook dat de taalbarrière een dingetje is. 'Maar ik begrijp het wel, omdat de voetbaltaal universeel is. En als ik het niet begrijp, vraag ik mijn ploeggenoten wat hij bedoelt,' vertelt hij hierover.

Becker op jacht naar eerste hoofdprijs

Bij La Real gaat Becker op jacht naar zijn eerste hoofdprijs in het profvoetbal. Real Sociedad staat in de halve finale van de Spaanse beker, waar het dinsdagavond de heenwedstrijd met 0-0 gelijkspeelde tegen Real Mallorca. 'Het zou veel voor mij betekenen om een prijs te winnen, dat is altijd iets speciaals. Ik was er in Nederland al dicht bij, toen verloren de we finale (met PEC Zwolle in 2015). En in Duitsland zijn we uitgeschakeld in de halve finale. Daar staan we nu weer. Als we voor elkaar vechten hebben we een grote kans om de beker te winnen', zegt hij over de kansen van Real Sociedad om de beker te winnen.

Dit seizoen speelde Becker al in de Champions League met zijn oude ploeg Union Berlin. Hij is dankbaar voor zijn tijd bij de club, en bewaart goede herinneringen aan de Duitse club ondanks dat ze nu in een mindere periode zitten. Na zestien wedstrijden zonder overwinning en een trainerswissel voelde de transferperiode van januari als het juiste moment voor een volgende stap waarna hij zijn transfer naar Baskenland rond kreeg.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.