Bayern München-trainer te spreken over officieus debuut De Ligt, Mazraoui en Gravenberch

door Jesse ter Haar 154

Bron Voetbal International

Bayern München-trainer te spreken over officieus debuut De Ligt, Mazraoui en Gravenberch

door Jesse ter Haar 154

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Julian Nagelsmann, trainer van Bayern München, is blij met het officieuze debuut van Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. De recordkampioen van Duitsland begon de voorbereiding met een 2-6 zege op DC United, waarbij eerstgenoemde oud-Ajacied meteen tot scoren kwam.

Met een knappe volley met links zorgde De Ligt voor de vierde treffer van de Duitse topclub en dat leidde tot tevredenheid bij zijn nieuwe trainer. De mandekker kwam immers pas kortgeleden over van Juventus. 'Matthijs maakte een briljante goal met zijn linkervoet', zei Nagelsmann - geciteerd door Voetbal International. 'Op de training heb ik ook al sterke passing gezien met zijn linkervoet, nu komt daar nog een briljante afronding bij.'

Overigens leek De Ligt ook even geblesseerd af te maken haken tijdens zijn eerste duel in het shirt van Bayern München. Hij bleef geblesseerd op het gras liggen, maar Nagelsmann stelt eenieder gerust. 'Hij is niet geblesseerd, er is niets bijzonders gebeurd. Ik denk dat hij morgen weer fit is en zaterdag kan spelen', aldus de 34 jaar jonge voetbaltrainer.

Gravenberch, de andere speler met een verleden bij Ajax, maakte eveneens indruk tijdens zijn officieuze debuut. Hij kwam als invaller in het veld en gaf een assist op de 2-6, de laatste treffer van de wedstrijd. 'Die laatste actie van Ryan was briljant. Hij is groot maar snel met zijn voeten. Hij heeft een mooie pass op Thomas (Müller, red.) gegeven.'

Nagelsmann hoopt op meer van hetzelfde in de toekomst

De derde oud-Ajacied, Mazraoui, maakte vooral in het positiespel indruk op Nagelsmann. Overigens was hij de enige van het drietal die in de basis mocht beginnen. 'Ik ben tevreden met ze en hoop dat dat ook in de toekomst zo zal zijn', zo sprak de coach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.