AZ weet West Ham geen pijn te doen en gaat in blessuretijd onderuit, Fiorentina tweede finalist

door BadembaBarrie 755

AZ is uitgeschakeld in de Conference League. De Alkmaarders moesten in eigen huis de 2-1 nederlaag uit Londen zien goed te maken. Echte kansen wist de ploeg van Pascal Jansen eigenlijk niet te creëren tegen West Ham United. Diep in blessuretijd kwamen de Engelsen er via Pablo Fornals uit en de Spanjaard schoof de bal vanaf de rand van de zestien knap binnen: 0-1. In die finale nemen The Hammers het op tegen Fiorentina, dat FC Basel uitschakelde. Dat had nog wel flink wat voeten in de aarde. Na de 1-2 nederlaag in eigen huis, won La Viola in Zwitserland met identieke cijfers. Een verlenging volgde en penalty's dreigden, maar in de negende (!) minuut van de blessuretijd in de verlenging bracht Antonin Barak de Zuid-Italianen in extase.

FT | AZ - West Ham United (0-1)(1-2)