AZ-trainer Jansen strijdvaardig: 'Nu gaan we in eigen huis PSV aanpakken'

door Bart Veenstra 126

Bron De Telegraaf

AZ-trainer Jansen strijdvaardig: 'Nu gaan we in eigen huis PSV aanpakken'

door Bart Veenstra 126

Bron De Telegraaf

AZ-trainer Pascal Jansen kijkt uit naar de laatste speelronde van de Eredivisie. De Alkmaarders staan op dit moment op een vierde plaats, maar kunnen bij een zege op PSV en een nederlaag van Ajax op bezoek bij FC Twente nog derde worden.

Voor Ajax zou een zege van AZ op PSV goed uitkomen, mits het zelf wint van FC Twente. Afgaande op de woorden van Jansen lijkt AZ hoe dan ook voor de winst te gaan. 'Ik had liever gezien dat Ajax nog wat gemorst had, maar het is wat het is', citeert De Telegraaf de trainer van AZ. 'We hebben nog een week en dan gaan we jagen. We hebben de teleurstelling van donderdag een plek gegeven, we zijn doorgeschakeld en weten dat de derde plaats op de laatste speeldag nog op het spel staat. Hier leef je voor als topsporter.'

AZ is inmiddels helemaal zeker van Europees voetbal in het komende seizoen, al willen de Alkmaarders graag uitkomen op een hoger niveau dan de Conference League. 'Nu gaan we in eigen huis PSV aanpakken. Of het uitmaakt of we komend seizoen in de Europa League of de Conference League actief zijn? Dat maakt zeer veel uit. De Europa League staat veel hoger aangeschreven. We hebben nog een kans om die te bereiken en die gaan we maximaal benutten.'

Meerdere scenario's mogelijk voor Ajax

Aankomende zondag speelt AZ in eigen huis tegen PSV. Ajax op zijn beurt gaat op bezoek bij FC Twente. Voor de Amsterdamse club is het nog altijd mogelijk om de voorronde van de Champions League in te gaan. Daarvoor moet het zelf winnen van FC Twente en hopen dat AZ wint van PSV. Een plek in de Conference League is ook nog mogelijk. Dit gebeurt als AZ wint van PSV en Ajax zelf verliest van FC Twente. Blijf de stand bovenin zoals die nu is, dan speelt Ajax volgend seizoen in de play-offs van de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.