AZ en Jansen per direct uit elkaar; Maarten Martens opvolger

door Bart Veenstra 225

Bron AZ.nl

AZ en Jansen per direct uit elkaar; Maarten Martens opvolger

door Bart Veenstra 225

Bron AZ.nl

AZ heeft per direct afscheid genomen van trainer Pascal Jansen. Dat bevestigt de Alkmaarse club woensdagmiddag via de officiële kanalen. Jansen was ruim drie jaar de trainer van AZ. Hij wordt nu opgevolgd door Maarten Martens, die het seizoen afmaakt als hoofdtrainer.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts geeft tekst en uitleg over het vertrek van Jansen. 'Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan. Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière.'

Jansen geeft aan dat hij lang genoeg meeloopt in de voetbalwereld om te weten dat dergelijke besluiten erbij horen. 'Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden. Ondanks deze teleurstelling ben ik trots op mijn periode bij de club en de kansen die ik hier heb gekregen. En bovenal wil ik mijn spelers en stafleden bedanken voor de prettige en intensieve samenwerking. Ik wens de club en de mensen het allerbeste toe in de toekomst.'

Martens opvolger Jansen bij AZ

Met Martens heeft AZ direct een opvolger gevonden. De 39-jarige Belg behoorde als assistent- en transitiecoach al tot de technische staf van de A-selectie. In de afgelopen twee seizoenen was Martens als trainer van Jong AZ. AZ is op dit moment een van de concurrenten van Ajax in de strijd om de derde plaats. Ajax staat op dit moment vijfde en heeft vijf punten minder dan de concurrent uit Alkmaar, die vierde staat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.