Arveladze aangesteld als manager van Hull City

door Melle Goekoop 5

Bron Hull City

Arveladze aangesteld als manager van Hull City

door Melle Goekoop 5

Bron Hull City

Laatst geüpdatet

Shota Arveladze heeft een nieuwe baan gevonden als manager van Hull City, zo meldt de club op zijn kanalen. De oud-spits van Ajax heeft een contract voor tweeënhalf seizoen getekend bij de Championship club.

De Georgiër begon zijn trainerscarrière bij AZ, waar hij in 2008 als assistent werd aangesteld. De afgelopen jaren kende de oud-Ajacied veel successen in Oezbekistan. Bij Pakhtator Tashkent werd hij tussen 2017 en 2020 tweemaal kampioen en bereikte hij daarnaast de halve finales van de Aziatische Champions League.

Als speler was Arveladze eveneens succesvol. Voor onder meer Ajax en AZ maakte de spits meer dan driehonderd doelpunten en hij is daarnaast de topscorer aller tijden van Georgië. Op de website van de Tigers geeft Arveladze aan uit te kijken naar zijn avontuur in Hull. 'Ik ben enorm gretig en wil de club graag laten zien dat we iets moois neer kunnen zetten met deze talentvolle selectie.'

Overname Hull City

Hull City werd onlangs overgenomen door de Turkse mediagigant Acun Ilicali. Een van de eerste veranderingen die Ilicali door wilde voeren, was een trainerswissel. Dinsdag werd Grant McCann ontslagen om ruimte te maken voor Arveladze. Dinsdag heeft Arveladze zijn eerste wedstrijd en is Swansea City de tegenstander.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.