Arteta looft 'briljante en heel bijzondere' Timber: 'Hopelijk snel weer op het veld'

door Bart Veenstra 3

Bron Arsenal.com

Arteta looft 'briljante en heel bijzondere' Timber: 'Hopelijk snel weer op het veld'

door Bart Veenstra 3

Bron Arsenal.com

Laatst geüpdatet

Arsenal-manager Mikel Arteta heeft een positieve update gegeven over het herstel van Jurriën Timber. De voormalig Ajacied liep aan het begin van het seizoen een zware knieblessure op, maar volgens de Spaanse oefenmeester verloopt het herstel van de verdediger voorspoedig.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Brentford wordt Arteta gevraagd of Timber binnenkort weer op het veld te bewonderen is. 'Nou, dat hoop ik. Hij heeft al een paar keer op het veld gelopen. Het duurt nog wel even voordat hij weer kan aansluiten, maar hij bevindt zich op een goede plek', aldus Arteta, geciteerd door de officiële website van Arsenal.

Arteta looft 'heel bijzondere' Timber

Timber maakte in de afgelopen zomer de transfer van Ajax naar Arsenal en in Londense dienst stond de verdediger meteen in de basis. De oud-Ajacied won met Arsenal de strijd om de Community Shield door Manchester City te verslaan, waarna hij ook in de basis mocht beginnen tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Nottingham Forest. In dat duel raakte Timber geblesseerd aan zijn knie.

Hoewel Timber amper heeft kunnen spelen bij Arsenal heeft hij wel zijn plekje gevonden bij The Gunners. 'Hij is briljant, absoluut fantastisch', vertelt Arteta over de integratie van Timber bij Arsenal. 'Als je iemand bij ons spreekt, zal iedereen zeggen dat hij echt een speciale jongen is. We waren echt onder de indruk van hem toen we hem contracteerden. Soms, als je een speler live in jouw omgeving ziet spelen en trainen, zeg je "wow, we hebben een ongelooflijke speler". Hij heeft een grote tegenslag gehad en dat was voor hem een moeilijke fase om door te maken, maar hij is heel bijzonder geweest in de manier waarop hij met die situatie omging, heel bijzonder.'

Arsenal doet zonder Timber nog altijd mee om de Engelse landstitel. De nummer twee van het vorige seizoen staat gedeeld tweede (met Liverpool) en heeft slechts een punt minder dan koploper Manchester City. Waar Arsenal dit weekend op bezoek gaat bij Brentford, spelen Manchester City en Liverpool tegen elkaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.