Timber neemt voorafgaand aan Klassieker afscheid van Ajax-fans

door Jesse ter Haar 24

Bron Ajax.nl

Timber neemt voorafgaand aan Klassieker afscheid van Ajax-fans

door Jesse ter Haar 24

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber neemt voorafgaand aan De Klassieker van komende zondag afscheid van de Ajax-supporters, zo brengt de club naar buiten via Ajax.nl. De verdediger komt in aanloop naar het treffen met Feyenoord het veld op.

De club zal hem dan bedanken voor zijn bewezen diensten. Als jeugdspeler kwam de rechtspoot in 2014 bij Ajax te spelen, waarna hem grote tijden te wachten stonden. Hij ontwikkelde zich als toptalent snel en kwam in 2020 in Ajax 1 terecht. Wie tot Timber zal spreken in de Johan Cruijff ArenA, is nog niet bekend. Aannemelijk lijkt dat Jan van Halst, tijdelijk de algemeen directeur van Ajax, die taak op zich gaat nemen.

Timber eindigde bij Ajax op een totaal van 121 wedstrijden in alle competities. Vaak kwam hij daarbij als verdediger niet tot scoren, maar toch wist hij de bal zesmaal het net in te krijgen. Viermaal stelde hij een medespeler in staat om te scoren. Afgelopen zomer bleek hij de interesse van Arsenal te hebben gewekt. Na onderhandelingen met Ajax betaalden de Londenaren 40 tot maximaal 45 miljoen euro voor Timber.

Timber bij Arsenal

Bij Arsenal ging de oud-Ajacied dit seizoen voortvarend van start. Niet alleen was hij basisspeler tijdens de strijd om de Community Shield tegen Manchester City, ook won hij die prijs meteen met Arsenal. De club was na strafschoppen te sterk voor de club uit Manchester. Vervolgens stond hij ook tijdens de aftrap van het Premier League-seizoen aan de aftrap, maar toen sloeg het noodlot toe. Hij liep een kruisbandblessure op, waarna trainer Mikel Arteta de verwachting uitsprak Timber het gehele seizoen te moeten missen.

Ben jij een nieuwe speler en geloof jij in een zege van Ajax op Feyenoord? Zet in en ontvang 50 of 100 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.