Arsenal-manager prijst Timber: 'Functioneert echt goed in het team'

door Jesse ter Haar 63

Bron Voetbal International

Arsenal-manager prijst Timber: 'Functioneert echt goed in het team'

door Jesse ter Haar 63

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber heeft woensdag een goede eerste indruk achtergelaten bij Arsenal-manager Mikel Arteta. Tegen MLS All-Stars maakte de van Ajax overgekomen verdediger zijn officieuze debuut en dat kon op goedkeuring rekenen van de Spaanse eindverantwoordelijke van de club uit Londen.

'Ik denk dat je vanavond hebt kunnen zien dat hij een heel veelzijdige speler is', sprak Arteta - geciteerd door Voetbal International - na afloop van het duel tegen de Amerikanen. 'Hij geeft je de mogelijkheid om om te draaien, om verschillende ruimtes te bezetten. Hij is zo comfortabel aan de bal, hij heeft ook de juiste agressie in de duels en die dynamiek vind ik echt leuk aan hem.'

De oud-Ajacied had woensdag maar weinig tijd nodig om zijn kwaliteiten te laten zien aan Arteta, want al bij de eerste actie van Timber herkende hij de kwaliteit. 'Je zag het al bij de eerste actie; hij veroverde de bal meteen in dat duel en hij was er klaar voor. Zo is hij de afgelopen dagen ook geweest. Hij functioneert echt goed in het team en ik denk dat hij een heel belangrijke speler voor ons gaat worden.'

Nog geen week geleden ruilde Timber Ajax officieel in voor Arsenal. De transfer zat er toen al even te komen, maar de officiële aankondiging liet een tijdje op zich wachten. Uiteindelijk betaalde de nummer twee van de Premier League van vorig seizoen een minimaal bedrag van veertig miljoen euro voor het toptalent. Middels bonussen kan het bedrag oplopen tot een totaal van 45 miljoen euro.

Vertrek Timber bij Ajax

Na zijn transfer sprak Timber zijn dankbaarheid uit aan Ajax en in het bijzonder Sven Mislintat. De directeur voetbalzaken werkte mee met de transfer en kwam zodoende de afspraken na die in de zomer van 2022 werden gemaakt. Destijds tekende Timber bij om nog een jaar in het shirt van Ajax te spelen. In ruil daarvoor zou Ajax in de zomer daarop meewerken aan een vertrek en zo geschiedde. 'Ik laat Ajax achter met een trots gevoel en ik hoop misschien ooit terug te keren', sprak Timber na zijn vertrek.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.