Ajax bevestigt vertrek Timber naar Arsenal; Engelsen betalen maximaal 45 miljoen euro

door Jesse ter Haar 407

Bron AFC Ajax

Ajax bevestigt vertrek Timber naar Arsenal; Engelsen betalen maximaal 45 miljoen euro

door Jesse ter Haar 407

Bron AFC Ajax

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber is definitief speler van Arsenal, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. De Amsterdammers ontvangen veertig miljoen euro voor de centrale verdediger. Dit bedrag kan middels variabelen nog oplopen tot 45 miljoen euro.

De transfer van de Ajacied naar de club uit Londen hing al enige tijd in de lucht, maar de definitieve beklinking van de overstap liet nog even op zich wachten. Timber bereikte al enige tijd geleden een persoonlijk akkoord met Arsenal, waarbij duidelijk werd dat het de enige club was waar hij Ajax voor wilde verlaten. Vervolgens moesten beide clubs elkaar nog vinden in een deal om zijn tot medio 2025 lopende contract af te kopen.

Die deal kwam er en lag al anderhalve week op de plank. Timber kreeg toestemming van Ajax om zijn medische keuring te ondergaan bij Arsenal en daar kwam de verdediger zonder problemen doorheen. Afgelopen weekend vierde de jonge inmiddels oud-speler van Ajax ook al een afscheidsfeestje. Na drie seizoenen in Ajax 1 zit het er voor Timber op in Amsterdam.

Zodoende stopt de teller (voorlopig) op 121 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hij maakte grote successen mee met partner Lisandro Martínez naast zich, maar had het afgelopen seizoen met afwisselende partner in de achterhoede lastiger. Toch wist Timber genoeg te overtuigen om Arsenal een bedrag van maximaal 45 miljoen euro voor hem te laten betalen. De oud-Ajacied werd tweemaal kampioen met Ajax en won één keer de beker. In 2022 werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Nederland.

Opvolging Timber

Waar Timber de club verlaat, wordt er al volop gespeculeerd over een mogelijke opvolger voor de verdediger. Ajax heeft een tekort aan rechter centrale verdedigers en dus moet Sven Mislintat de markt op. Jeremian St. Juste en Sepp van den Berg werden al genoemd, maar laatstgenoemde tekende een contract bij 1. FSV Mainz. St. Juste lijkt in zijn geval te duur voor de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.