Andersen definitief naar QPR

door Robin Ridder 12

Bron Queens Park Rangers

Andersen definitief naar QPR

door Robin Ridder 12

Bron Queens Park Rangers

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Lucas Andersen maakt definitief de overstap naar Queens Park Rangers. Het voormalige talent van Ajax komt transfervrij over van Aalborg BK, waar hij ruim vijf jaar onder contract heeft gestaan.

De middenvelder annex buitenspeler wordt herenigd met trainer Martí Cifuentes, waarmee hij samenwerkte bij Aalborg. 'Ik ken zijn speelstijl en weet dat hij mijn kwaliteiten kent. Dus dat is al een lekker begin', geeft Andersen via de clubkanalen aan. 'In Denemarken is het Engelse voetbal heel populair, dus ik kijk er heel erg naar uit om hier te komen voetballen.'

In 2016 verkocht Ajax Andersen aan Grasshoppers Zürich. Na twee seizoenen in de Zwitserse competitie keerde de 29-jarige Deen terug op het oude nest bij Aalborg. Zijn contract liep deze winter af waardoor hij transfervrij over te nemen was. QPR, de nummer 22 van het Championship, heeft daar van geprofiteerd.

Meer dan vijftig wedstrijden voor Ajax

De Deen werd in 2012 voor anderhalf miljoen euro overgenomen van Aalborg. Andersen stond destijds bekend als groot talent bij Ajax. In totaal kwam Andersen tot 54 wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij vijfmaal scoorde. Ook heeft hij nog een jaar op huurbasis voor Willem II gespeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.