Álvarez brengt Mexico met winnende kopbal op rand van WK

door BadembaBarrie 23

Bron AS

Álvarez brengt Mexico met winnende kopbal op rand van WK

door BadembaBarrie 23

Bron AS

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez is momenteel het goudhaantje in Mexico. De Ajacied speelde met zijn land een belangrijk WK-kwalificatieduel uit bij Honduras en zorgde in de zeventigste minuut voor de enige en dus winnende treffer van de wedstrijd. Door de zege is Mexico nu slechts één punt verwijderd van plaatsing voor het eindtoernooi.

Honduras staat laatste in de WK-kwalificatiepoule van Noord-Amerika en is zodoende al uitgeschakeld. Mexico had daarentegen een paar dagen eerder nog gelijkgespeeld tegen directe concurrent de Verenigde Staten en moest zodoende vol aan de bak.

Het spelbeeld was dan ook zoals van te voren verwacht: Mexico viel aan en Honduras verdedigde met man en macht. Lang leek Mexico zich stuk te bijten op de stugge defensie van de tegenstander, maar halverwege de tweede helft was daar Álvarez, die een corner van Hector Herrera met zijn hoofd in de verre hoek verlengde.

Eén punt tegen El Salvador

Het bleek de enige treffer van het duel te worden, waardoor Mexico met drie punten van het veld stapte. In de WK-kwalificatiestand staat de ploeg nu derde, een plek die als alle wedstrijden gespeeld zijn, recht geeft op deelname aan het eindtoernooi. De voorsprong op nummer vier Costa Rica bedraagt drie punten en Mexico heeft bovendien een beter doelsaldo (+7 om +3). Zodoende volstaat donderdagnacht in de thuiswedstrijd tegen het al uitgeschakelde El Salvador een punt om de plaatsing voor het WK definitief te maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties