1. FSV Mainz verscheurt contract El Ghazi; oud-Ajacied reageert

door Jesse ter Haar 381

Bron 1. FSV Mainz

1. FSV Mainz verscheurt contract El Ghazi; oud-Ajacied reageert

door Jesse ter Haar 381

Bron 1. FSV Mainz

Laatst geüpdatet

Anwar El Ghazi is niet langer speler van 1. FSV Mainz, zo maakt de club bekend via de eigen website. Het is het resultaat van een periode van onrust, die voortkwam uit een social media-post van El Ghazi over het conflict tussen Israël en Palestina, tussen speler en club.

'1. FSV Mainz 05 heeft de arbeidsrelatie met Anwar El Ghazi beëindigd als reactie op de uitspraken en berichten van de speler op sociale media', zo brengt de Bundesliga-club vrijdag naar buiten. De gevolgen mogen dan ook duidelijk zijn. 'De club heeft de speler met onmiddellijke ingang op vrijdag ontslagen.'

Vooral de zin 'from the river to the sea, Palestina will be free' schoot bij de clubleiding van 1. FSV Mainz in het verkeerde keelgat. Het wordt door mensen gezien als een anti-Israël-uiting en dat kon - zeker in de tijd van het conflict - niet door de beugel. Dat men juist in Mainz zo gevoelig op de teksten van El Ghazi reageert, komt niet geheel uit de lucht vallen. Eugen Salomon, medeoprichter van de club en een Joodse Duitser, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord in Auschwitz.

Recent leek alles nog goed te komen tussen El Ghazi en zijn inmiddels voormalige werkgever. De club bracht naar buiten dat de aanvaller na gesprekken met de clubleiding zou zijn teruggekeerd in de groepstraining, maar dat liep anders. De club bracht in het statement ook uitingen van El Ghazi naar buiten, maar de oud-Ajacied zelf ontkende dat die uitingen van hem waren of dat hij ze had geverifieerd.

El Ghazi reageert

Na diens ontslag bij 1. FSV Mainz heeft El Ghazi via X gereageerd op de ontwikkelingen. Hij opent met een quote: 'Stand for what is right, even if it means standing alone', schrijft hij, waarna hij er eigen woorden aan toevoegt. 'Het verlies van mijn levensonderhoud is niets in vergelijking met de hel die wordt ontketend op de onschuldige en kwetsbare mensen in Gaza.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.