'Zou Šutalo er per direct uithalen en op de bank of tribune zetten, je hebt er helemaal niks aan'

door Bart Veenstra 333

Bron Rondo/Ziggo Sport

'Zou Šutalo er per direct uithalen en op de bank of tribune zetten, je hebt er helemaal niks aan'

door Bart Veenstra 333

Bron Rondo/Ziggo Sport

Khalid Boulahrouz heeft zich tijdens de uitzending van Rondo bij Ziggo Sport behoorlijk kritisch uitgelaten over Josip Šutalo. De oud-speler van onder meer Chelsea en Hamburger SV ziet de Kroatische zomeraankoop wekelijks fouten maken en als het aan Boulahrouz ligt, neemt Šutalo snel plaats op de bank of op de tribune.

Ajax rijgt dit seizoen de teleurstellingen aan elkaar en dat was afgelopen zondag niet anders. In de Johan Cruijff ArenA kon Ajax niet winnen van NEC en dus liep het team van trainer John van 't Schip tegen de zoveelste domper van het seizoen aan. Ajax incasseerde dit seizoen al 41 tegengoals en dus is met name de verdediging een veelbesproken onderwerp. 'Je hebt Šutalo, bijvoorbeeld. Die is dan voor twintig miljoen gehaald, maar staat te voetballen...', zegt Bouhlahrouz.

Dat Šutalo iedere wedstrijd maar in de basis staat bij Ajax, is iets wat Boulahrouz 'onbegrijpelijk' vindt. 'Ik zou hem er per direct uithalen en op de bank of tribune zetten, want je hebt er helemaal niks aan. En dat gaat ten koste van zo'n Hato, want die moet dan linksback gaan spelen, wat hij ook niet prettig vindt.'

Rensch en Hato centraal

Boulahrouz denkt dat het voor Ajax en zijn talenten veel beter zou zijn om met Devyne Rensch en Jorrel Hato centraal te gaan spelen. 'Zij weten wel wat het Ajax-spelletje is', aldus de voormalig Oranje-speler. Aankomende donderdag gaat Ajax op bezoek bij FK Bodø/Glimt en richting dat duel is het wederom de vraag welke spelers Van 't Schip het veld in zal sturen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.