'Zou mij niet verbazen als Blind deze winter een transfer gaat maken'

door Bart Veenstra 89

Bron ESPN

'Zou mij niet verbazen als Blind deze winter een transfer gaat maken'

door Bart Veenstra 89

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Freek Jansen sluit niet uit dat Daley Blind tijdens de winterse transferperiode vertrekt bij Ajax. Dat liet de Ajax-watcher van Voetbal International zaterdagavond weten bij het ESPN-praatprogramma WK Praat.

Tijdens het praatprogramma stelde presentator Milan van Dongen de vraag of Blind en trainer Alfred Schreuder na het WK nog samen zullen werken. Jansen gaf daar het volgende antwoord op: 'Ik denk dat dat wel lastig kan worden. Het zou mij niet verbazen als Blind deze winter een transfer gaat maken.'

Vlak voor de start van het WK in Qatar verloor Blind zijn basisplaats aan Owen Wijndal. Jansen is benieuwd wat voor vervolg dat gaat krijgen na afloop van het WK. 'Als het bij hem duidelijk wordt dat Wijndal de voorkeur krijgt op die plek, dan is hij te 'voetbalhongerig' om te denken: ik vind het wel best zo', zei Jansen.

Blind wil nog niet praten over zijn toekomst

Blind zelf wilde tijdens het WK in Qatar niet praten over zijn huidige situatie bij Ajax. 'Ik vind het ontzettend fijn hier, de knop is om. Mijn focus ligt op het Nederlands elftal, de rest kom na 19 december wel', doelde hij op de dag na de WK-finale.

Bij het Nederlands elftal lijkt Blind wel zeker van zijn basisplaats. Tegen Senegal en Ecuador stond hij in de basis. 'Het is fijn als een trainer in je gelooft', aldus Blind, die eerder zijn hartproblemen wist te overwinnen en zodoende op hoog niveau kon blijven voetballen. 'Voor trainingen en wedstrijden moet ik nog steeds een pilletje nemen en word ik er dus weer aan herinnerd. Maar ik heb vertrouwen in mijn lichaam, ik weet wat ik kan.'

Denk jij dat het Nederlands elftal wint van Qatar en de nul houdt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.