'Wat Klaassen met Haller heeft, kan hij ook met Luuk de Jong'

door Jesse ter Haar 2

Bron Ziggo Sport

'Wat Klaassen met Haller heeft, kan hij ook met Luuk de Jong'

door Jesse ter Haar 2

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Emile Schelvis vraagt zich af hoe groot de rol van Davy Klaassen zal zijn tijdens het komende EK. De commentator ziet hoe de middenvelder baat heeft bij het spelen met een fysiek sterke spits en bij Oranje lonkt een soortgelijke situatie.

'Het is interessant waar Klaassen tijdens het EK gaat komen te spelen, want op het middenveld is het druk', zo begint hij bij Rondo. 'Wat hij met Haller heeft, kan hij ook met Luuk de Jong ontwikkelen. Dat is ook echt een aanspeelpunt en daar kan hij perfect omheen spelen.'

Ook Jan van Halst komt te spreken over de Ajacied. Hij ziet dat Klaassen weer goed in zijn vel zit. 'Hij is weer voetballer. Hij is meer de tien, maar hij helpt ook mee met het verdedigen. Een meer ideale speler kun je voor een trainer niet hebben', zo oordeelt hij.

Ruud Gullit tot slot, zoomt in op Sébastien Haller. De spits kan op veel kritiek rekenen, maar staat er toch. 'Op een gegeven moment hadden ze bij Ajax het Van Basten-syndroom. Iedere spits moest zo zijn. Kieft en Bosman waren ook niet zulke geweldige spelers en Kluivert kon wel wat, maar ze zoeken altijd het plaatje Van Basten. Maar ik denk dat ze zo’n speler als Haller nodig hebben. Je wilt die bal in de zestien hebben en dan staat hij er.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.