'Waren het Tadić en Blind die hem in de kleedkamer hierop moesten wijzen?'

door Gino Haverkamp 87

Bron Het Parool

'Waren het Tadić en Blind die hem in de kleedkamer hierop moesten wijzen?'

door Gino Haverkamp 87

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder begon zaterdag tegen Fortuna Sittard (2-3 winst) met een opstelling waarvan op voorhand duidelijk was dat deze niet de juiste was. Dat stelt Henk Spaan in Het Parool, die spreekt over een opstelling met 'intrinsieke fouten'.

De columnist schrijft dat het weliswaar een voordeel van 'de beste stuurlui staan aan wal' is, maar dat het op voorhand al duidelijk was dat Daley Blind geen middenvelder is, Perr Schuurs niet goed genoeg is voor Ajax 1, in Dušan Tadić geen spits schuilt en Steven Berghuis niet tot zijn recht komt met Blind achter hem. 'Geen mens die deze vol zelfvertrouwen genoteerde stellingen zal betwisten.'

'Toch begon de trainer van Ajax met die opstelling vol intrinsieke fouten', vervolgt Spaan. Schreuder veranderde zijn opstelling wel in de rust. Door Tadić op het middenveld te poseren, kon Brian Brobbey invallen als spits. Ook zette de oefenmeester Daley Blind een linie naar achteren en werd Schuurs gewisseld.

Zorgden Tadić en Blind mede voor de wissels?

Spaan vraagt zich echter af wat dit doet met de autoriteit van Schreuder. 'Hij zette in de rust een en ander recht. Waren het Tadić en Blind die hem in de geborgenheid van de kleedkamer hierop moesten wijzen, zoals Yilmaz (bij Fortuna Sittard, red.) in alle openheid vanaf de bank stond te schreeuwen en te wijzen?'

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.