Vlaar onder de indruk van ontwikkeling Timber: 'Een snelle leerling'

door Terrence Riepma 7

Bron De Telegraaf

Vlaar onder de indruk van ontwikkeling Timber: 'Een snelle leerling'

door Terrence Riepma 7

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber laat dit seizoen een goede indruk achter op Ron Vlaar. De verdediger van Ajax is een vaste kracht in het elftal van Erik ten Hag en laat zich dit seizoen, zo vindt Vlaar, van zijn beste kant zien in onder meer zijn ontwikkeling.

'Hij is pas 20 jaar en maakt een stormachtige ontwikkeling door', opent de ex-international over Timber in gesprek met De Telegraaf. 'Hij heeft bijna 70 duels in Ajax 1 achter zijn naam en speelde in de Champions League. Ik vind het leuk om te zien dat zo’n jonge speler zo zelfverzekerd overkomt.'

Timber heeft echter nog wel wat te leren volgens Vlaar: 'Dan denk ik aan de 0-1 van Benfica. Soms moet je met situaties worden geconfronteerd om beter te worden. Dan is het zaak om zo snel mogelijk stappen te zetten.' Vlaar heeft het volste vertrouwen erin dat dat wel goedkomt met de rechtspoot: 'Dat zit bij Timber wel goed, denk ik. Een snelle leerling.'

Timber verlaat trainingskamp Oranje

Louis van Gaal riep Timber voor de huidige interlandperiode op voor het Nederlands elftal. Hoewel de 20-jarige zich maandag wel in Zeist meldde, verliet Timber het trainingskamp van Oranje op vrijdagmiddag. Reden voor zijn vertrek is een lichte blessure die hij opliep tijdens De Klassieker van vorige week zondag (3-2).

Check de beste voetbalwedtips voor het weekend. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.