Vink over Tadic: 'Dat geeft mij aan dat hij totaal niet zeker is van zichzelf'

door Justin Fokkens 68

Bron ESPN

Vink over Tadic: 'Dat geeft mij aan dat hij totaal niet zeker is van zichzelf'

door Justin Fokkens 68

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Dusan Tadic miste in de uitwedstrijd tegen NEC zijn derde strafschop van het seizoen en daarmee rijst de vraag of de aanvoerder van Ajax nu het stokje door zou moeten geven. Met spits Sébastien Haller hebben de Amsterdammers immers ook een bewezen strafschopspecialist in de gelederen. Marciano Vink vertelt in Goedemorgen Eredivisie dat de aanvalsleider van Ajax er goed aan had gedaan om een statement te maken.

'Het had hem wel gesierd als hij na afloop van de wedstrijd had gezegd: Ik heb er drie gemist, nu is het tijd voor een ander. Of dat nou Haller of iemand anders is maakt niet uit, maar dat hij dat had aangegeven. Alleen ik denk dat hij ook te trots is om dat aan te geven', aldus Vink. De analist is van mening dat de Ajacied zijn verantwoordelijkheid als aanvoerder had kunnen pakken. 'Hij is jarenlang de leider gebleken, maar ook dit is een moment om een leider te zijn door te zeggen dat het nu tijd is voor een ander. Maar dat deed hij niet.'

Hans Kraay jr stelt vervolgens dat Sébastien Haller nu op zou moeten staan door de strafschoppen op te eisen. 'Als ik Haller zou zijn en zo goed een penalty kon nemen, zou ik zeggen: Dusan, nu is het afgelopen. Niet tijdens de wedstrijd, maar bijvoorbeeld de volgende ochtend. Ik vind dat je dat als Haller moet zeggen. Je moet het heft in eigen hand nemen.'

Andere aanloop

Het viel Vink ook op dat Tadic op een andere wijze zijn strafschop nam. 'Het was een totaal andere aanloop dan dat hij normaal doet. Dan doet hij twee of drie stappen en dan schiet hij. Maar nu maakte hij een huppeltje. Dat geeft mij aan dat hij totaal niet zeker is van zichzelf. En als je niet zeker bent, ga je andere dingen doen.' De oud-Ajacied vindt dit tot slot niet bij de Serviër passen. 'Dat is niet Tadic. Dit heeft hij nog nooit gedaan. Hieruit blijkt dat hij ook gewoon menselijk is. Misschien is het dan wel echt tijd om een ander hem te laten nemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.