VI voorspelt: 'Dubbele zes met Eiting en Marin'

door Finn Dekker 30

VI voorspelt: 'Dubbele zes met Eiting en Marin'

door Finn Dekker 30

Laatst geüpdatet

Bij Voetbal International verwacht men dat Ajax aankomend seizoen weer met een dubbele zes gaat spelen op het middenveld. Aan de hand van een analyse van Pieter Zwart en Süleyman Öztürk wordt de beoogde opstelling van coach Erik ten Hag geschetst.

Op doel staat uiteraard André Onana. In de verdediging is er wel een wijziging, namelijk in het centrum. Men gaat bij het medium uit van een vertrek van Matthijs de Ligt en voorspelt dat Edson Álvarez, die nog aangetrokken moet worden, zijn vervanger zal zijn. Verder complementeren Nico Tagliafico, Daley Blind en Noussair Mazraoui de verdediging.

Carel Eiting en Razvan Marin worden gezien als de twee verdedigende middenvelders, waarvan de laatstgenoemde iets meer 'mag komen' waar Eiting 'wat meer zijn positie behoudt'. Voor die twee staan volgens VI drie namen: Quincy Promes, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. De twee buitenspelers (Promes en Ziyech) zullen 'meer naar de binnenkant staan'. Dit maakt weer ruimte voor de backs Mazraoui en Tagliafico om aanvallend mee te doen.

In de 4-2-3-1 opstelling die wordt geschetst is Dusan Tadic de voorste man. Maar zoals in de Champions League-variant vaak gebeurde afgelopen seizoen, zal Tadic soms inzakken en loopt Van de Beek de ruimte in de diepte in. Dat Tadic in de spits staat, betekent een reserverol voor zowel Klaas-Jan Huntelaar als Kasper Dolberg. De twee denken daarnaast ook dat David Neres op de bank zal plaatsnemen.

Ziyech en Martinez

Öztürk houdt nog wel rekening met een vertrek van Ziyech. Mocht deze verkocht worden dan wil de verslaggever Marc Overmars 'een handje helpen'. Öztürk ziet in Steven Bergwijn de ideale vervanger voor de linkspoot. Daarnaast ziet de analist ook een mogelijkheid om met Lisandro Martínez te spelen. De kersverse aankoop staat dan op de plek van Blind, die op zijn beurt Eiting naar de bank verhuist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.