Verweij over keuze Van Gaal: 'Als je ziet hoe moeilijk Van Dijk het met Brobbey had...'

door Jesse ter Haar 35

Bron De Telegraaf

Verweij over keuze Van Gaal: 'Als je ziet hoe moeilijk Van Dijk het met Brobbey had...'

door Jesse ter Haar 35

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mike Verweij heeft het gevoel dat Louis van Gaal er goed aan zou hebben gedaan om Brian Brobbey mee te nemen naar het WK. De bondscoach kiest voor Luuk de Jong en Wout Weghorst, maar daar heeft de Ajax-watcher van De Telegraaf zijn twijfels over. Van Gaal maakte vrijdag zijn selectie bekend en daarin is geen ruimte voor Brobbey.

'Als er iemand uit vorm is, dan is dat ook Brobbey. Maar als je naar de samenstelling van je selectie kijkt, zijn Luuk de Jong en Wout Weghorst veel van hetzelfde', aldus de verslaggever in de voetbalpodcast van de krant. 'Als je ziet hoe moeilijk Virgil van Dijk het tijdens Ajax – Liverpool met Brobbey had, dan zou ik hem altijd meenemen. Ook omdat het een speler is voor de komende jaren. Ik had voor hem een plekje ingeruimd en dan had ik Weghorst laten vallen.'

Taylor boven Gravenberch

Verder gaat Kenneth Taylor wel mee naar het WK, terwijl Ryan Gravenberch thuisblijft. Verweij is van mening dat het net zo goed andersom had kunnen zijn. 'Als je ziet hoe ver Gravenberch op Taylor voor lag bij Ajax, Taylor kwam er toen totaal niet aan te pas. Gravenberch ging naar Bayern München, heeft daar weinig gespeeld maar speelt de laatste tijd wel meer. Ik had het niet gek gevonden als hij wel Gravenberch en niet Taylor had meegenomen.'

Het is alom bekend dat Van Gaal een liefhebber is van de speler Jordy Clasie. Valentijn Driessen is van mening dat Taylor om een specifieke reden boven Clasie is verkozen. 'Taylor is geselecteerd omdat Jordy Clasie uiteindelijk maar twee wedstrijden in een week kan spelen. Op het WK moet je er drie kunnen spelen', oordeelt hij.

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.