Verbeek geeft zijn mening over Steijn: 'Dat is wel een nadeel'

door Gino Haverkamp 67

Bron Nieuwe Revue

Verbeek geeft zijn mening over Steijn: 'Dat is wel een nadeel'

door Gino Haverkamp 67

Bron Nieuwe Revue

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn is het type trainer dat Ajax nodig heeft. Dat denkt Gertjan Verbeek. Hij geeft in gesprek met de Nieuwe Revue wel aan dat het nog moet blijken of de nieuwbakken coach de perfecte trainer voor Ajax is, maar de club heeft volgens hem wel een 'bouwer' nodig. Steijn is zo'n bouwer.

Gevraagd naar zijn mening over Steijn, komt Verbeek, inmiddels een trainer in ruste, met een uitgebreid antwoord. 'Wat Steijn tot de perfecte trainer voor Ajax maakt? Het moet natuurlijk nog blijken of hij de perfecte trainer is voor Ajax', opent hij. Wat dat betreft komt de 49-jarige oefenmeester ook niet in een gespreid bed terecht, gezien het vertrek van sterkhouders Jurriën Timber, Dušan Tadić en Daley Blind het afgelopen halfjaar.

Ajax moet bouwen aan een nieuw team en daar heeft Steijn ervaring mee volgens Verbeek. Bij zowel VVV-Venlo als Sparta Rotterdam had Steijn te maken met clubs in de problemen, maar hij hielp ze er wel bovenop. Bij zijn aanstelling tot trainer bij de Rotterdammers ontliep Steijn ternauwernood degradatie om het jaar erop bijna Europees voetbal te halen, terwijl hij met een zwalkend VVV-Venlo promotie naar de Eredivisie bewerkstelligde. Verbeek: 'Steijn is dus een bouwer en ik denk dat Ajax nu ook een bouwer nodig heeft.'

'Hij durft wat te zeggen, hij heeft een duidelijke mening'

Dat Steijn ruim tien jaar ervaring als hoofdcoach heeft, helpt daarbij mee. Zijn grootste mankement is echter dat de coach nog nooit eerder een topclub heeft geleid en vooral werkzaam was bij kleinere clubs. Naast VVV-Venlo en Sparta Rotterdam was Steijn ook eindverantwoordelijke bij NAC Breda en ADO Den Haag. 'Dat is wel een nadeel, maar qua leidinggeven heeft hij veel sterke bagage. Daarmee loopt hij voor op anderen. De keren dat ik hem ben tegengekomen, maakte hij op mij een rustige indruk. Hij heeft de controle en is een prettig iemand in de omgang. Daarnaast is hij niet defensief, hij durft wel wat te zeggen, hij heeft een duidelijke mening.'

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.