Van Praag wacht belangrijke taak bij Ajax: 'Het voetbal moet terugkomen in Ajax'

door Timo Suur 168

Bron De Telegraaf

Van Praag wacht belangrijke taak bij Ajax: 'Het voetbal moet terugkomen in Ajax'

door Timo Suur 168

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Rob Jansen, zaakwaarnemer van John Heitinga, weet dat Michael van Praag een belangrijke taak wacht bij Ajax. Dat laat de voetbalmakelaar blijken in gesprek met De Telegraaf. Van Praag heeft bij Ajax de opdracht gekregen om een nieuwe bestuursraad te vormen.

De Telegraaf schrijft dat Van Praag samen met vier leden de taak heeft gekregen om de nieuwe bestuursraad van Ajax vorm te geven. Jansen ziet hierbij een belangrijke rol voor de erevoorzitter weggelegd. 'Michael heeft een gigantisch belangrijke taak. Ik hoop dat hij in deze rol kritisch kijkt. Dit is een kans om de club Ajax genadeloos hard schoon te vegen. Michael is een buitengewoon sympathieke en capabele man, maar moet dat loyale en empathische even van zich af zetten. Kies geen aardige, maar de juiste mensen', vertelt de zaakwaarnemer.

Jansen is van mening dat er meerdere mensen geschikt zouden zijn voor de belangrijke rollen in de top van Ajax. 'In mijn ogen zou Frank Rijkaard de ideale rvc-voorzitter zijn en Marco van Basten de perfecte commissaris technische zaken. Maak Jordi Cruijff technisch directeur en Dennis Bergkamp hoofd opleidingen en laat Winston Bogarde daarin met zijn mentaliteit een belangrijke rol spelen', zo somt de agent op. 'Met deze rugdekking zou Heitinga prima de Ajax-trainer kunnen zijn. Dit is een goed stel, hoor. Welke échte Ajacied zou dit nou niet toejuichen?'

'Dus moet Van Praag beseffen dat het voetbal terug moet komen in Ajax'

De bestuursraad bij Ajax heeft, als vertegenwoordiger van 73 procent van de Ajax-aandelen, invloed op de samenstelling van de Raad van Commissarissen. De RvC kan op zijn beurt weer ingrijpen in de directie. Jansen is van mening dat er voor Van Praag een belangrijke taak wacht. 'Dus moet Van Praag beseffen dat het voetbal terug moet komen in Ajax', aldus de zaakwaarnemer. 'Als je passanten op basis van data spelers laat kopen, sluit dan de hekken van Ajax. Stop er dan maar mee.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.