Van Hooijdonk pleit voor basisplaats Berghuis: 'Hij kan voor extra creativiteit zorgen'

door Jesse ter Haar 13

Bron NOS

Van Hooijdonk pleit voor basisplaats Berghuis: 'Hij kan voor extra creativiteit zorgen'

door Jesse ter Haar 13

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Pierre van Hooijdonk zou Steven Berghuis voor Senegal - Nederland boven Teun Koopmeiners verkiezen, zo vertelt de analist bij de NOS. De oud-spits ziet kwaliteiten bij de Ajacied die het Nederlands elftal echt kunnen helpen.

'Ik vind dat Berghuis heeft bewezen dat hij als middenvelder ook goed uit de voeten kan', zo luidt het oordeel van de voormalig spits van onder meer het Nederlands elftal. 'Ik denk dat hij ook voor een stukje extra creativiteit kan zorgen. Hij heeft scorend vermogen en een goed linkerbeen. Ik vind dat hij geleverd heeft.'

Een andere speler van Ajax kan op minder lovende woorden rekenen. Jurriën Timber is al enige tijd basisspeler in Oranje, maar als het aan Van Hooijdonk ligt, verliest Timber zijn plek aan Matthijs de Ligt. 'Ik vind dat Timber niet zo goed speelt bij Ajax de laatste weken. Senegal heeft ontzettend veel kopkracht en veel lengte. Daarom denk ik dat een extra kopper met De Ligt geen kwaad kan.'

Senegal - Nederland

Maandag ontmoeten Senegal en Nederland elkaar in het Al Thumama Stadium, dat plek biedt aan veertigduizend mensen. De ploeg van Louis van Gaal moet de eerste drie punten van het WK gaan binnenslepen. Zondag werd er ook al gevoetbald in de WK-poule van het Nederlands elftal. Ecuador wist met 0-2 te winnen van Qatar.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.