Van Hanegem: 'Speelronde zonder Ajax en Feyenoord, hoe verzin je het eigenlijk, hè?'

door Bart Veenstra 83

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem: 'Speelronde zonder Ajax en Feyenoord, hoe verzin je het eigenlijk, hè?'

door Bart Veenstra 83

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem vindt het vreemd dat Ajax en Feyenoord in het afgelopen weekeinde niet in actie kwamen. De twee titelkandidaten kregen rust, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden op de laatste groepswedstrijd in respectievelijk de Champions League als de Europa League.

'Een speelronde zonder Ajax en Feyenoord, hoe verzin je het eigenlijk, hè?', vraagt Van Hanegem zich hardop af in zijn column in het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer ziet juist géén voordeel in het niet spelen van een wedstrijd in het weekeinde. 'Ik vond er weinig aan. Die clubs zijn vast lekker uitgerust voor de wedstrijden in Europa deze week, maar ik heb al vaker gezegd dat veel spelen juist belangrijk is. Het maakt je sterker en beter.'

In de afgelopen week ging Ajax in de Johan Cruijff ArenA kansloos onderuit tegen Liverpool (0-3), terwijl Feyenoord op bezoek bij Sturm Graz een late nederlaag (1-0) leed. 'Ajax had na de nederlaag tegen Liverpool snel weer moeten spelen en Feyenoord helemaal, al wisten ze bij het schrappen van de wedstrijden in Zeist natuurlijk niet dat die ploegen voorafgaand aan het weekendje vrij een dramatische speelronde in Europa zouden afwerken.'

Ajax al uitgeschakeld in de Champions League

Toen de competitiewedstrijd tegen Vitesse werd verplaatst, was men niet in de veronderstelling dat het groepsduel met Rangers niet héél spannend zou worden. Dankzij vier nederlagen op rij in de Champions League kan Ajax hooguit nog overwinteren in de Europa League. Op bezoek bij Rangers FC kan het zichzelf bovendien een nederlaag van vier goals verschil permitteren. Het duel tussen Rangers en Ajax begint dinsdagavond om 21.00 uur en wordt gespeeld in de Schotse stad Glasgow.

Denk jij dat Ajax zich weet te plaatsen voor de Europa League door te winnen van Rangers FC? Zet in en verdien 1,85 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.