Van Hanegem: 'Donderdag was het ook niet dat ik dacht: zó, dat is weer Ajax'

door Bram Bark 92

Bron Willem & Wessel podcast

Van Hanegem: 'Donderdag was het ook niet dat ik dacht: zó, dat is weer Ajax'

door Bram Bark 92

Bron Willem & Wessel podcast

Laatst geüpdatet

Willem van Hanegem heeft tijdens de wedstrijd van Ajax tegen FC Volendam nog niet een herkenbaar Ajax gezien, zo vertelt hij in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. Het Feyenoord-icoon vertelt ook over zijn ontmoeting met Jorrel Hato bij Jong Oranje. Van Hanegem heeft lovende woorden over voor de jongeling van Ajax.

'Donderdag was het ook niet dat ik dacht: zó, dat is weer Ajax', begint Van Hanegem. De oud-international voelt dat de stemming in Amsterdam ineens weer positief is en vindt dat niet terecht. Hij vond Ajax voor de wedstrijd tegen FC Volendam bij momenten ook 'niet zo slecht' en noemt de mensen die nu weer hosanna prijken 'jaknikkers.' Volgens Van Hanegem zijn de reacties van de supporters allemaal wat overdreven. Zowel bij slechte resultaten als goede resultaten wordt er volgens de Feyenoorder te overdreven gereageerd.

Van Hanegem ziet Feyenoord-supporters ook weer reageren op het beetje optimisme na de overwinning op FC Volendam bij Ajax en heeft een duidelijk boodschap voor de rivaliserende supportersgroepen. 'Doe gewoon normaal. Het (rivaliteit, red) is op een gegeven moment helemaal een eigen leven gaan leiden. Als ze goed zijn, dan zijn ze goed. Dat geldt voor Feyenoord hetzelfde.'

'Hij gaat een hele grote speler worden'

Tot slot wordt Van Hanegam gevraagd naar zijn ontmoeting met Hato bij Jong Oranje. Het Feyenoord-icoon geeft aan in gesprek te zijn geraakt met de vader van de Ajax-verdediger op de tribune en dat later Hato zelf ook aanhaakte. Van Hanegem is onder de indruk van het talent en heeft dat ook duidelijk gemaakt. 'Ik heb hem verteld dat hij heel goed is en dat hij bij de tijd moet blijven en zorgen dat hij op een hoger niveau komt.' De conclusie van Van Hanegem over de Rotterdammer die voor Ajax uitkomt is eveneens glashelder. 'Hij gaat een hele grote speler worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.