Van Duivenbode ziet gebrek aan ervaring bij Ajax: 'Verder heeft nooit iemand in volle Kuip gevoetbald'

door Timo Suur 75

Bron Algemeen Dagblad

Van Duivenbode ziet gebrek aan ervaring bij Ajax: 'Verder heeft nooit iemand in volle Kuip gevoetbald'

door Timo Suur 75

Bron Algemeen Dagblad

Theo van Duivenbode verwacht dat Ajax het 'héél moeilijk' gaat krijgen in De Kuip tegen Feyenoord. De oud-speler van zowel Ajax als Feyenoord denkt dat de Rotterdammers in eigen huis weten te winnen van de Amsterdammers, maar Willem van Hanegem is hier niet zeker van.

'Het is bij Ajax verschrikkelijk matig natuurlijk', begint Van Duivenbode in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. Hij ziet een gebrek aan ervaring in de selectie van Ajax. 'Bij Ajax loopt er eentje van 26 en verder heeft nooit iemand hier in een volle Kuip gevoetbald. Als Feyenoord pressie kan spelen, krijgt Ajax het héél moeilijk.'

Er wordt aan zowel Van Duivenbode als Van Hanegem een voorspelling gevraagd voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. 'Feyenoord gaat winnen', is eerstgenoemde duidelijk. Van Hanegem sluit zich uiteindelijk ook aan bij de woorden van Van Duivenbode. 'Feyenoord gaat wel winnen, maar ik was er helemaal zeker van geweest als ze gister ook hadden gewonnen. Paixão wilde weer een vrije trap nemen, dat ging nergens over. Hij moet eerst gaan oefenen. Ik heb gister zo zitten schelden.'

Van 't Schip: 'Feyenoord is de favoriet voor De Klassieker'

Ook Ajax-trainer John van 't Schip ziet Feyenoord als de favoriet voor De Klassieker. De oefenmeester weet dat de Rotterdammers een stuk verder zijn als team, maar hij denkt dat zijn ploeg een kans maakt in De Kuip. 'Arne Slot is daar al een aantal jaar bezig en heeft een selectie waar hij invloed op heeft gehad. Ook zijn manier van voetbal is erin gekomen. En de selectie is ook meer ervaren', vertelde Van 't Schip na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.

Het verschil tussen Ajax en Feyenoord op de ranglijst is op dit moment 21 punten. De aftrap van De Klassieker staat op het programma voor zondag 7 april om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Eerder dit seizoen wist Feyenoord op bezoek in Amsterdam met 0-4 te winnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.