Van der Wiel lyrisch over oud-teamgenoten bij Ajax: 'Echte mannen waren dat'

door Jon van Dam 4

Bron Ajax.nl

Van der Wiel lyrisch over oud-teamgenoten bij Ajax: 'Echte mannen waren dat'

door Jon van Dam 4

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Gregory van der Wiel kijkt met veel voldoening terug op zijn beginperiode in Ajax 1. De inmiddels gestopte rechtsback debuteerde in 2007 in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Tegenover Ajax TV vertelt hij over zijn toenmalige medespelers en de wedstrijd van aanstaande zondag, FC Utrecht tegen Ajax.

'Toen ik bij het eerste elftal kwam, speelde ik echt met grote jongens. Ik dacht echt 'wauw'. Sommigen hadden bij de wereldtop gespeeld, echte mannen waren dat.' Van der Wiel speelde onder meer samen met Jaap Stam, Edgar Davids, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar. 'De lat lag heel hoog. Zij kwamen niet om te dollen en zeiden het wel als het moest. Stam stond op mijn positie. Om naar hem te kijken en om in dezelfde kleedkamer te zitten was alleen al een ervaring. Ik moest direct op hoog niveau presteren en dat maakte me beter.'

In zijn tijd als Ajacied ging Van der Wiel geregeld op bezoek in de Galgenwaard. Hij was er zelfs voor het eerst trefzeker tijdens de editie van maart 2009. 'Ik weet nog dat de actie aan de zijlijn begon, ik rende de zestien in en kreeg de bal van Miralem. Half vallend schoot ik 'm met links binnen, geen prachtgoal maar hij zat erin', zo legt de oud-speler van Paris Saint-Germain uit. 'Het was heel vet om als verdediger te scoren. Het was een beladen wedstrijd in Utrecht, dus mooi om daar te scoren.'

'FC Utrecht-uit is altijd lastig'

De uitwedstrijd tegen FC Utrecht is voor Ajax altijd een traditioneel lastige wedstrijd gebleken, zo erkent ook Van der Wiel. 'Altijd lastig, maar dat hadden we vaker in die tijd. Veel ploegen speelden goed tegen ons, dat was ook altijd bij FC Utrecht. Daar hadden we echt niet standaard gewonnen. De voormalig international duimt zondag voor de manschappen van Maurice Steijn. 'Ajax blijft in mijn hart en ik vind het zonde hoe het nu gaat. Een resultaat zondag zal de ploeg altijd goed doen en dan kan het snel de andere kant opgaan. Als ik kijk naar de stand dan is dit wel de gelegenheid om drie punten te pakken en vertrouwen te tanken', zo besluit Van der Wiel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.