Van der Vaart: 'Heitinga weet dat Tadic wisselen moeilijk is, maar dat je wel de groep voor je wint'

door Brent Tomassen 155

Bron Ziggo Sport

Van der Vaart: 'Heitinga weet dat Tadic wisselen moeilijk is, maar dat je wel de groep voor je wint'

door Brent Tomassen 155

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart heeft veel vertrouwen in John Heitinga als interim-trainer bij Ajax. Heitinga wacht volgens de analist een zware klus om de Amsterdammers weer in het goede spoor te krijgen. Ook spreekt de oud-international zich uit over een trainer voor de toekomst.

'Er wordt gezegd: Het is een hele zware kluif voor Heitinga, zwaarder kan niet", maar volgens mij is dit het ideale moment', vertelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. 'Het leuke is dat je zolang met elkaar in de kleedkamer hebt gezeten, daar zie je heel iemand anders.' Er verschijnt een glimlach op het gezicht van de oud-Ajacied. 'Voor mij is het gewoon Johnny waarmee je lol hebt gehad, mee hebt zitten klaverjassen. Toen kwam ik hem laatst tegen en begon hij te praten, toen zei ik: Hou op met dat trainersgelul. Daar krijg ik jeuk van. Maar hij schijnt het echt enorm goed te doen.'

Van der Vaart wordt vervolgens gevraagd of Heitinga het aandurft om aanvoerder Tadic te wisselen. 'Ik denk dat hij (Heitinga, red.) dondersgoed weet dat dat een hele moeilijke taak is, maar dat je daarmee negentig procent van de selectie voor je wint. Dat is heel lullig voor Tadic, want hij heeft heel veel betekend voor Ajax, maar als jij het niet mee laat zien... Hij wordt ook ouder en dan moet je ook genoegen nemen met een plek op de bank. Het is een beetje hetzelfde als met Blind, hij kon dat niet (op de bank plaatsnemen, red.) en is toen weggegaan. Ik denk dat dit een ding gaat worden, maar dat hij hem er wel uit gaat gooien.'

'Grim heeft mij enorm verbaasd als trainer'

Ook krijgt de voormalig middenvelder de vraag wie op de lange termijn trainer van Ajax moet worden. 'Ik ben helemaal niet van de buitenlandse namen', zegt de analist. 'Puur omdat we in Nederland zijn opgegroeid met de mening dat we het altijd beter weten. Maar ik vind dat ergens mooi.' De naam van Fred Grim valt dan in de studio. 'Ik ben nooit fan geweest van keepers die opeens trainer worden', zegt Van der Vaart. 'Maar Grim heeft mij enorm verbaasd. Ik heb hem ook een paar keer gesproken bij één van zijn clubs, dus daar zat ik ineens aan te denken. Misschien zullen ze het niet doen, want je hoort er weinig mensen over. Peter Bosz is voor mij de beste. En iedereen zegt dan dat hij nooit iets wint, maar hij speelt wel mooi voetbal. En daar hou ik van.

Weet Ajax de negatieve reeks zonder zege te doorbreken door met 0-2 te winnen van Excelsior in Rotterdam? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.