Van der Meijde steunt Bergwijn: 'Als speler doet dat wel wat met je'

door Bart Veenstra 59

Bron Veronica Offside

Van der Meijde steunt Bergwijn: 'Als speler doet dat wel wat met je'

door Bart Veenstra 59

Bron Veronica Offside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft heeft zo zijn vraagtekens bij de uitspraken van Steven Bergwijn van afgelopen zondag. De aanvaller van Ajax gaf in een interview na afloop van het gewonnen duel met FC Utrecht (3-1) aan dat hij meer plezier heeft in het voetballen nu hij vertrouwen krijgt van trainer John Heitinga.

'Ik begrijp niet dat Bergwijn nu zegt dat hij vertrouwen krijgt', zegt Kieft in het tv-programma Veronica Offside. 'Ik bedoel: hij is voor 35 miljoen euro gekocht, of meer dan 30 miljoen. Dat is nog nooit voor een speler betaald in Nederland. Dan zou je vertrouwen moeten hebben, als ze zoveel voor je betalen. En hij heeft gewoon echt heel slecht gespeeld. Je zal toch wel vertrouwen hebben als je in het Nederlands elftal speelt en je bent voor zoveel geld gekocht?'

Andy van der Meijde neemt de aanvaller van Ajax in bescherming. De voormalig Ajacied is van mening dat er redenen zijn voor het mindere seizoen van Bergwijn. 'Hij komt in een team terecht dat niet draait en hij is de duurste aankoop van het seizoen. Het publiek gaat dan ook nog eens fluiten. Als speler doet dat wel wat met je, dat heb je toch ook weleens gehad?', stelt Van der Meijde. Jan Boskamp, eveneens tafelgast, is het daar weer niet mee eens. 'Wat zit je nou achterlijk te lullen? Hij heeft 32 miljoen gekost en een wedstrijd voor het einde heeft hij pas vertrouwen.'

Bergwijn vindt zichzelf inmiddels terug op de tien-positie

Bergwijn kwam in de afgelopen zomer voor ruim 31 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. Na een veelbelovend begin van het seizoen werden, net als bij Ajax, de prestaties van Bergwijn op een gegeven moment minder. In de afgelopen wedstrijden laat Heitinga Bergwijn vanaf 'tien' spelen. Zondag wist hij het vertrouwen van de trainer nog te belonen met de openingstreffer tegen FC Utrecht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.