Timber maakt indruk bij Arsenal: 'Verhalen zijn erg positief geweest'

door Timo Suur 45

Bron Algemeen Dagblad

Timber maakt indruk bij Arsenal: 'Verhalen zijn erg positief geweest'

door Timo Suur 45

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber maakt indruk tijdens zijn eerste weken als speler van Arsenal, zo vertelt Geert Langendorff. De journalist houdt het Engelse voetbal nauwlettend in de gaten voor het Algemeen Dagblad en weet te melden dat de voormalig speler van Ajax afstevent op een basisplek bij de club uit Londen.

‘Ik ben vooral heel benieuwd naar Jurriën Timber', zegt Langendorff in de voetbalpodcast van de krant als hem wordt gevraagd naar de meest interessante transfer tot nu toe. De journalist laat doorschemeren dat de verdediger een uitstekende indruk heeft achtergelaten op het trainingskamp van Arsenal in de Verenigde Staten. 'De verhalen zijn erg positief geweest.'

Bij Arsenal lijkt Timber vooralsnog in aanmerking te komen voor de rechtsbackpositie, zo vertelt Langendorff. Volgens de journalist is Arsenal-manager Mikel Arteta aan het experimenteren met verschillende opstellingen. 'Hij wil meer kunnen verrassen', legt de volger van het Engelse voetbal uit. 'White en Tomiyasu (de concurrenten van Timber bij Arsenal als rechtsback, red.) hebben het op dit moment redelijk gedaan, maar Timber blinkt op dit moment uit. Arteta is ook lovend over de kwaliteiten van Timber.'

'Timber lijkt af te stevenen op een basisplaats bij Arsenal'

'Hij groeit langzamerhand al toe naar een basisplek', vervolgt Langendorff zijn verhaal. Volgens de journalist hadden de meeste mensen verwacht dat het langer zou duren voordat Timber een basisplaats kon veroveren bij Arsenal, maar hij lijkt goed op weg naar een plek in de basis. 'Hij heeft in een tijdsbestek van twee tot drie weken laten zien meer dan een aanwinst te zijn. Ik ben echt heel benieuwd of ze met hem in het team de volgende stap kunnen zetten richting de landstitel.’ Aankomende zondag kan Timber zijn eerste prijs pakken met Arsenal. Dan wacht er een duel met Manchester City voor de Community Shield.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.